Hlavní obsah

Praha, Paříž a Barcelona jsou hlavní cíle ruských turistů

Paříž, Praha a Barcelona budou začátkem května hlavním cílem ruských turistů, kteří si vybrali jarní zájezdy přes cestovní kanceláře. Podle informací Sdružení ruských turistických operátorů (ATOR) přesahuje zájem o tato tři města i poptávku Rusů po květnovém výletu do Moskvy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Do Prahy se prý ruští turisté chystají hlavně kolem 1. května, největší zájem je podle ATOR o zájezdy mezi 30. dubnem a 2. květnem.

Článek

Do Prahy se prý ruští turisté chystají hlavně kolem 1. května, největší zájem je podle ATOR o zájezdy mezi 30. dubnem a 2. květnem. Zdaleka největší poptávka je ovšem podle operátorů o Paříž, kde jsou zájezdy až do konce květnových svátků vyprodány. Častým cílem květnových zájezdů bude i Vídeň a Berlín.

Loni první Moskva je letos v seznamu nejpoptávanějších měst až pátá. Petrohrad prý dokonce vypadl z první desítky.

Rusové budou mít letos v květnu hodně volna. Premiér Vladimir Putin v polovině března rozhodl o tom, že pondělí 30. dubna bude volno, takže pracovat se na přelomu dubna a května nebude čtyři dny.

Další čtyřdenní volno Rusy čeká 6. až 9. května. Ještě lépe by podle Putina mělo být v příštích letech, kdy vláda chce přenést část několikadenních novoročních svátků právě na květen.

Reklama

Výběr článků

Načítám