Hlavní obsah

Nový tvar hotelu vymyslel architekt při pohledu na oblázek

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většinou bývá múzou žena, v tomto případě to ale neplatí. V momentě, kdy architekt Guy Greenfield odpočíval na pláži ve Velké Británii, díval se zastřeně na zdejší pláž a našel svou inspiraci pro plánovanou stavbu - obyčejný oblázek.

Foto: Profimedia.cz

Navrhovaná podoba "přírodního" hotelu

Článek

Návrat k přírodě se v poslední době prosazuje stále více a není tak divu, že se prolíná i do projektů mnohých návrhářů i architektů. Greenfield našel svůj inspirační oblázek na pláži Westcountry u vesnice Croyde v Severním Devonu, který leží na jihu Velké Británie.

Foto: Profimedia.cz

Vývoj: od kamene až po boutique hotel

Nový "oblázkový" projekt hotelu byl představen na předběžných konzultacích v obecní hale vesnice Croyde, kde byl měl také v krásné přírodě hotel stát, uvedl server Thisisdevon.co.uk.

Ačkoliv má mít budova obdivuhodný a přírodou inspirovaný vzhled, většina lidí není o výstavbě pevně rozhodnuta. Nevidí v novém hotelu větší přínos pro vesnici než v návrhu, který dostali minulý rok.

Možná je to i tím, že předchozí plány, které na radnici dorazily, místní dost rozhněvaly. Na louku pod kopec Baggy Point jeden farmář dokonce na protest vysekal slova: "No hotel" (žádný hotel).

Foto: Profimedia.cz

Na louku pod kopec Baggy Point jeden farmář dokonce vysekal slova: "No hotel" (žádný hotel).

Greenfieldův projekt sází na větší úspěšnost tím, že navrhuje o dvě třetiny menší hotel oproti předchozím plánům. Počet pokojů se tak zmenšil z 32 na 18. Projekt také přizpůsobil normám Agentury pro životní prostředí (EA), která se stará o rizika spojená s povodněmi.

Foto: Profimedia.cz

Pláže v okolí Croyde

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších měst, kde to opravdu žije

Noční život nejsou jen diskotéky, restaurace a alkoholické nápoje u baru kdesi v podzemí, ale také výtvarné happeningy, kluby na pláži či na střechách budov....

Výběr článků

Načítám