Hlavní obsah

Deset nejlepších měst, kde to opravdu žije

Novinky, Lucie Poštolková

Noční život nejsou jen diskotéky, restaurace a alkoholické nápoje u baru kdesi v podzemí, ale také výtvarné happeningy, kluby na pláži či na střechách budov. Podívejte se na deset nejlepších měst, která nabízejí pestrý koktejl nočních podniků, jak je seřadil britský deník The Telegraph.

Klub Ministry of Sound v Londýně

 
Článek

1. Londýn, Velká Británie

Londýnský noční život doslova vzkvétá. Nabízí vše, od gigantických klubů jako je Ministry of Sound and Fabric až po různorodá živá vystoupení, jako jsou v klubu Madame Jo Jo's, jenž je otevřen už více jak 50 let. Okolo divadla Old Vic najdete řadu pěkných nočních barů. Oblíbeným místem prince Williama a Kate je Mahik na Mayfair a The Roof Gardens nedaleko ulice Kensington High Street. Nejznámější barová čtvrť je pak Soho. [celá zpráva]

Foto: Profimedia.cz

Soho je nejproslulejší oblast v Londýně s bary, kluby a hospůdkami.

2. Antigua, Malé Antily

Západní Indové se rádi baví a Antiguané nejsou žádnou výjimkou. Na ostrově mají hned několik výborných barů. Využívají nádhernou přírodu, obzvláště pak pláží, odkud můžete pozorovat západ slunce. Není divu, že většina barů rozšířila otevírací dobu a návštěvníci tak mohou přicházet ještě před východem slunce.

Bar Millers by the Sea v Antiguae

3. Madrid, Španělsko

Madrid, jedno z nejživějších měst Evropy s nočním životem, nabízí pro každého něco. A nebojte se, že jste příliš staří nebo nemáte ten správný styl - večer do ulic vychází všichni, věk pod 25 let není v kurzu.

Foto: Profimedia.cz

Disko klub Joy Eslava v Madridu

4. New York, USA

New York nikdy nespí, proto tam není nouze o noční podniky, které zůstávají přes noc otevřené, ale který si vybrat? Populární jsou klasické koktejlové bary, a to díky retro stylu. V rekonstruovaných prostorách ve stylu art deco si tak můžete pochutnávat na ovocných koktejlech s deštníčky. V nezbytné nabídce ovšem nechybí ani nadčasové hotelové bary, klasické hospody a night kluby všech chutí New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Taneční parket v New Yorku

5. Istanbul, Turecko

V Istanbulu žije nejméně 12 miliónů lidí, polovina z nich tráví páteční a sobotní večery na party ve čtvrti Beyoğlu. Najdete tam moderní bary na střechách, ostřejší indické bary, klasické jazzové kavárny, špinavé rockové bary, ale i tradiční turecká folková místa nebo supermoderní taneční kluby. V Beyoğlu tluče srdce Istanbulu.

Bar Leb-i-Deriya v Istanbulu

6. St. Tropez, Francie

St. Tropez má nejproslavenější noční podniky v Evropě. Ale pokud nejste dostatečně známí nebo krásní, budete se dovnitř dostávat horko těžko. Fronty jsou nekonečné. A nakonec zjistíte, že vstupné je nechutně drahé. Ale to jsou jen malé oběti, se kterými musíte počítat předtím, než se vydáte mezi smetánku.

Klub VIP Room v Saint-TropezVideo: st-tropez.viproom.fr

7. Las Vegas, USA

Pivo Sin City nabíjí noční život v ulicích Las Vegas. Večírky tu začínají okolo páté hodiny podvečerní a trvají až do rána. Konají se tucty živých vystoupení, v nabídce je nespočet nočních klubů a doslova stovky barů a kasin.

Silvestrovská noc v klubu XS v Las VegasVideo: xslasvegas.com

8. Dubaj, Spojené arabské emiráty

Je zajímavé, že se na seznam měst s nejlepším nočním životem dostalo i místo jako je Dubaj. Metropole leží v hlavním islámském regionu, kde se uplatňuje právo šaría. Přesto se tu barům daří mimořádně dobře. Od atraktivních koktejlových barů až po běžné irské hospody. Místní chodí po práci často někam posedět, takže tu mají mnohdy plno. Pokud chcete sedět u stolu s pěkným výhledem, musíte si jej dopředu rezervovat.

Foto: Profimedia.cz

9. Miami, USA

Pláž South Beach je slavná díky atmosféře večírků. Každou noc vibruje mezi ulicemi 5. a 14. Streets ohlušující taneční hudba. Nemalým dobrodružstvím může být, když vstoupíte do klubu Wynwood, kde se často pořádají různé výtvarné happeningy.

Klub Mango´s Tropical Cafe v Miami

10. Berlín, Německo

Berlínský noční život je celosvětově proslavený díky své pestrosti, nikdy nezavírajícím barům a vstřícnému přístupu. Najdete tu velmi dobře rozmístěné podniky, od staromódních hospod až po malé vinárny a výstřední indické restaurace. Výjimkou nejsou haly s živými koncerty a undergroundové události, u kterých organizátoři neví ještě hodinu před začátkem, kde se bude akce konat.

nic

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám