Hlavní obsah

Praha má nejmódnější hotel v Evropě, nejlepší na světě je v Belize

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Největší světový cestovatelský portál Tripadvisor vyhlásil jako už každý rok nejlepší hotely světa. Rok 2012 přinesl nečekaného vítěze, když se na první příčce v hlavní kategorii umístil The Phoenix Resort ležící na ostrově Ambergris Caye v Belize. Vystřídal tak pražský hotel U Zlaté studně, který byl první loni. ČR si letos připsala titul nejmódnějšího hotelu v Evropě a pak také ocenění v podobě 10. nejlepšího hotelu na světě.

Takto vypadá pražský The ICON Hotel & LoungeVideo: The ICON Hotel & Lounge

 
Článek

Každoroční ceny serveru Tripadvisor, které ve skutečnosti udílejí sami cestovatelé svými hodnoceními ubytovacích zařízení, přinesly letos jedno z největších překvapení v historii. Šokem je zejména to, že se středoamerickému Belize podařilo ukořistit dvě ze tří nejvyšších pozic v hlavní anketě o nejlepší hotel světa. Na první příčce skončil hotel The Phoenix Resort z ostrova Ambergris Caye a třetí skončil hotel Hamanasi Adventure and Dive Resort nacházející se v Hopkins.

Foto: www.thephoenixbelize.com

The Phoenix Resort

Mezi duo belizských hotelů se dokázalo vklínit pouze ubytovací zařízení Anastasis Apartments v řeckém Imerovigli. Do desítky se pak vešly ještě dva marocké a dva irské hotely. Ty pak do desítky doprovodily hotel z JAR, Peru a České republiky.

Hotel U Zlaté studně, který už si v předchozích letech odnášel z těchto cen ta nejvyšší ocenění, skončil letos desátý, loni byl vítězem ankety.  V rámci Evropy pak letos obsadil čtvrtou příčku.

Módní špička v Evropě

Česká republika se ale i letos dočkala nějakého titulu. Ten v letošním roce ukořistil pražský The ICON Hotel & Lounge. V anketě totiž získal ocenění jako nejmódnější hotel v celé Evropě. Na světě pak skončil na úžasné druhé příčce, když jej předběhl pouze Villa Zest Boutique Hotel z Kapského Města v JAR.

Foto: www.iconhotel.eu

Jeden z pokojů pražského hotelu The ICON Hotel & Lounge

V anketě se však umístily i další české hotely. Pražský hotel Aria, který už celou prestižní anketu jednou vyhrál, letos obsadil 16. místo v rámci Evropy. Alchymist Grand Hotel by měl být 19. nejluxusnějším hotelem na světě a Aparthotel City 5 se umístil mezi 25 nejvýhodnějšími hotely světa na 24. příčce.

Kde jsou dubajské hotely?

Při hodnocení ankety je nutné vzít v úvahu, že hotely hodnotili samotní cestovatelé, kteří zohledňují více faktorů než jen luxus. V nejlepších či nejluxusnějších hotelech světa se tak příliš neumísťují hyperluxusní emirátské hotely, které na cestovatele mnohdy působí příliš umělým dojmem, jsou drahé v poměru k tomu, co nabízejí a nedopřávají jim hlubší prožitek ze samotného ubytování. Velkou roli naopak často hraje osobní přístup personálu.

Deset nejlepších hotelů na světě podle cestovatelského serveru Tripadvisor
PořadíNázev hoteluFoto
1.The Phoenix Resort San Pedro, Belize
2.Anastasis Apartments Imerovigli, Řecko
3.Hamanasi Adventure and Dive Resort Caye Hopkins, Belize
4.Riad Kniza Marrákeš, Maroko
5.Derwent House Boutique Hotel Kapské Město, JAR
6.Castlewood House Dingle, Irsko
7.Palais Amani Fès, Maroko
8.Loch Lein Country House Killarney, Irsko
9.Tambo del Inka, a Luxury Collection Resort & Spa Urubamba, Peru
10.U Zlaté Studně (Golden Well) Praha, ČR

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám