Hlavní obsah

V hotelu s nejkrásnějším výhledem na Londýn se můžete stát kapitánem

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi populární místa, odkud se dá pozorovat Londýn, patří vyhlídka z otáčivého kola London Eye, ochoz kopule katedrály sv. Pavla nebo kavárna v galerii Tate Modern. Pokud byste hledali nejkrásnější výhled v metropoli z hotelového pokoje, najdete ho v Room for London. V hotýlku ve tvaru lodi si návštěvníci mohou vést i svůj vlastní lodní deník.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejluxusnější hotelový pokoj v Londýně vypadá jako loď a nabízí úžasný výhledVideo: Reuters

 
Článek

Hotel "Room For London" najdete na břehu Temže na střeše haly Queen Elizabeth nedaleko vyhlídkového kola London Eye v městské části South Bank.

Nejexkluzivnější hotel v Londýně má jen jednu ložnici, ale s nejlepším výhledem na město. Apartmá se dvěma oddělenými postelemi, v případě potřeby se dají přisunout k sobě, má také kuchyňský kout, knihovnu a vyhlídkovou terasu směrovanou k řece Temži. Dohlédnete na London Eye, katedrálu sv. Pavla a Westminsterský palác.

Ubytování v nové ikoně města vychází na 3494 korun za jednu noc pro dvě osoby. Už nyní hlásí plnou obsazenost až do června.

Návrh byl vybrán z 500 nabídek

Hotýlek "Room for London" se stal vítězem mezinárodní soutěže, jež je součástí Londýnského festivalu 2012, během kterého se schází umělci z celého světa. To nejlepší představí během letních olympijských her.

Room for London navrhlo studio David Kohn Architects a na Turnerovu cenu byla nominována architektka Fiona Banner, která se nechala inspirovat knížkami o kapitánovi Josephu Conradovi, který plul po řece Kongo v roce 1890.

Vítězný návrh byl vybrán z více než 500 světových soutěžících, mezi nimiž vybírala společnost Living Architecture and Artangel ve spolupráci se Southbank Centre. Návrh hotelu měl nabídnout návštěvníkům, kteří se letos plánují ubytovat v Londýně, nový způsob ubytování v naprosto nové perspektivě.

Píšete si vlastní lodní deník

Dvaadvacetitunový hotelový pokoj o rozměrech 4,3 metry na 14,6 metru byl konstruován mimo své dosavadní stanoviště britskou společností Milimetre. Následně jej převezli po dálnici s policejním doprovodem na břeh Temže. V polovině prosince minulého roku jej v brzkých ranních hodinách vyzdvihli na střechu haly.

"Vypadá zvláštně, v dobrém slova smyslu. Ačkoliv je to nová budova, nevíte, jestli nebyla postavena už před sto lety. Možná je to budova z budoucnosti. Materiály jsou navržené tak, že máte pocit, jako byste vstoupili do jiného světa," popisoval hotýlek Alain de Botton, kreativní ředitel společnosti Living Architecture.

Návrháři zvou hosty za odpočinkem a nechávají je vnímat, co vidí a slyší během jednoho nocování, mohou si zapisovat své myšlenky, chování mraků, znaky řeky atd. Dokonce je nechávají, aby se na chvíli stali kapitány plavidla.

"Opravdu si můžete hrát, že jste v domě, nebo spíš na plavbu lodí. Pak můžete vyvěsit námořní vlajky, když přijdete na pokoj, zbytek Londýna tak ví, že je pokoj obydlený," řekl Botton. "Máte tu i lodní deník, který můžete psát, popisovat v něm příliv a počasí. Když budete chtít, vylezete si na vrchol a jednoduše se podíváte, jak je," dodal Botton.

"Myslel jsem si, že se cena pohybuje jako u běžných hotelů v Londýně, ale není to tak hodně. Byla to velmi zajímavá zkušenost," řekl švédský turista Morgan Sandblom.

Pokud vás hotel zaujal, 19. ledna otevřel rezervace na další polovinu roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám