Hlavní obsah

Jeden z nejlepších evropských spa hotelů najdete i v Praze

Novinky, Lucie Poštolková

Stále více turistů využívá na dovolených masáží, ozdravných zábalů a podobných procedur. Lázně - spa se tak stávají součástí téměř každého druhého hotelu. Podívejte se na žebříček deseti nejlepších evropských hotelů tohoto typu, který se pokusil seřadit server Telegraph. Nejlevněji vychází turecký Istanbul, kterému na paty šlape Praha.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na pražský Corinthia Towers hotel

Článek

1. Grand Hotel Des Borromées, jezero Maggiore, Itálie

Pětihvězdičkový hotel Des Borromées leží v místě přímo stvořeném pro relaxaci u italského jezera Maggiore. Nejbližším městečkem je Stresa, kde najdete honosné vily z 18. století, nejznámější jsou Villa Ducale a Vila Pallavicino a také zoologickou zahradu. Výhled na hladinu jezera a vrcholky hor vás příjemně naladí.

Nejlepší procedury: Pro zlepšení cirkulace a nastartování metabolismu dávají bahenní zábal a aroma masáž. V kompletní nabídce mají mnoho procedur na rozmazlování, ale i manikúru, pedikúru a kosmetiku.

Průměrná cena pokoje za noc: £201 (6231 Kč)

Foto: Profimedia.cz

2. Pierre Loti Hotel, Istanbul, Turecko

Pierre Loti Hotel je pro turisty, kteří hledají tradiční a cenově dostupné turecké lázně v srdci istanbulské čtvrti Sultanahmet. Na dosah ruky od lázní se nachází Velký bazar, Hippodrom, Modrá Mešita i lázně Cemberlitas.

Nejlepší procedury: Hotel nabízí řadu léčebných a zkrášlovacích kúr. Ale pokud už jste v Turecku, měli byste vyzkoušet tradiční hammam. Rituál začíná vyhříváním se v sauně, následuje peeling a masáž celého těla.

Průměrná cena pokoje za noc: £50 (1550 Kč)

3. Le Meurice hotel, Paříž, Francie

Hotel Le Meurice s výhledem na zahrady Tuileries nabízí kompletní lázeňský servis. Najdete tu vše od rozmazlování, až po dobré jídlo a nakupování v nedaleké ulici St-Honoré.

Nejlepší procedury: Le Meurice spolupracuje s luxusní švýcarskou kosmetickou firmou Valmont. Mezi nejvyhlášenější patří Ledovcová zvláčňující léčba, jež trvá hodinu a půl. Nebo můžete vyzkoušet speciální liftingovou masáž na oteklé oči.

Průměrná cena pokoje za noc: £464 (14 384 Kč)

Foto: Profimedia.cz

4. Rome Cavalieri hotel, Řím, Itálie

Cavalieri hotel strategicky obsadil pozici na jednom z pahorků Říma - na vrchu Monte Mario. Obklopuje ho park zabírající šest hektarů, ve kterém se budete cítit jako v ráji. Přitom jste stále na dosah italské metropoli, kam si můžete kdykoliv odskočit.

Nejlepší procedury: Cavalieri Grand Spa Club disponuje čtyřmi bazény, tureckou lázní, nabízí dostatek terapií na hubnutí, akupresurní japonské masáže Shiatsu nebo Ajurvedu.

Průměrná cena pokoje za noc: £186 (5766 Kč)

5. Savoy, Londýn, Velká Británie

Elegantní hotel Savoy je špičkou v nabídce lázeňských procedur. Beauty & Fitness centrum najdete ve třetím patře.

Nejlepší procedury:  Můžete si zaplavat v bazénu, který se rozkládá přímo pod hlavním atriem, rozpumpovat srdce v tělocvičně, nebo vyzkoušet obrovskou nabídku rozličných terapií. Jestli toužíte po mladší pleti nebo chcete vyzkoušet hloubkovou masáž, která vám pomůže při hubnutí, mají tu pro každého něco.

Průměrná cena pokoje za noc: £257 (7967 Kč)

Foto: Profimedia.cz

Savoy hotel

6. Mandarin Oriental hotel, Barcelona, Španělsko

V srdci španělské metropole, městě Gaudího, v prestižní ulici Passeig de Gracia se nachází honosný Mandarin Oriental hotel. Kromě luxusních lázní se může pochlubit restaurací s Michelinskou hvězdou.

Nejlepší procedury: Zákazníci si chválí bylinné parní lázně, bazén a kompletně vybavenou posilovnu. Detoxikační kúra a zábaly na hubnutí jsou samozřejmostí.

Průměrná cena pokoje za noc: £249 (7719 Kč)

7. San Clemente Palace Hotel, Benátky, Itálie

Na soukromém ostrově v Benátkách se rozkládá pětihvězdičkový hotel San Clemente Palace. Uvnitř najdete klid a pohodu, večer můžete naskočit na loď a vyplout do víru velkoměsta.

Nejlepší procedury: Joggingová dráha, vířivka Jacuzzi, antistresové, detoxikační a hubnoucí kúry.

Průměrná cena pokoje za noc: £146 (4526 Kč)

Foto: sanclemente.hotelinvenice.com

San Clemente Palace Hotel

8. Corinthia Towers Hotel, Praha, Česká republika

Turisté si chválí nádherný výhled z vyšších pater pražského Corinthia Towers hotelu, odkud je vidět panorama metropole.

Nejlepší procedury: Pro milovníky fitness mají velmi dobře vybavenou posilovnu. Mírnější povahy ocení saunu, páru a masáže od hlavy až k patě.

Průměrná cena pokoje za noc: £66 (2046 Kč)

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

9. The Weinmeister hotel, Berlín, Německo

Weinmeister hotel leží mezi butiky, bary a galeriemi. Není proto divu, že jej majitelé koncipovali jako designový hotel. Když opustíte kulturní duševní sféru, můžete se obrátit v místním spa k tělesné sféře.

Nejlepší procedury: Vybírat můžete z bohaté nabídky masáží a obličejových procedur.

Průměrná cena pokoje za noc: £108 (3348 Kč)

10. Inter-Continental Amstel hotel, Amsterdam, Nizozemsko

Na jihu romantického Amsterdamu protkaného kanály leží desátý hotel z našeho seznamu - Inter-Continental Amstel. V luxusní restauraci tu můžete potkat řadu rockových hvězd či některé členy královské rodiny.

Nejlepší procedury: Nejprve můžete začít u 15 metrů dlouhého bazénu v římském stylu. Pak můžete vyzkoušet turecké lázně, saunu nebo moderní posilovnu. K dispozici máte také osobní trenéry.

Průměrná cena pokoje za noc: £267 (8277 Kč)

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám