Hlavní obsah

Pět nejdražších soukromých letadel na světě

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už při samotné myšlence na létání se některým jedincům dělá špatně, při nápadu koupit soukromé letadlo si asi rovnou poklepou na čelo. Přesto existuje početná skupina lidí, kteří za malé soukromé letadlo utrácí milióny dolarů. Pojďme se podívat na palubu pěti nejdražších letadel na světě. Žebříček vytvořil server Privatejetchartertravel.com

Článek

1. Gulfstream G550 - $59,9 miliónů

Když rapeři rapují o létání v soukromých letadlech, myslí při tom na G550 - Gulfstream, nejdražší letadlo ve své kategorii. Tento model je nejdelší ve své třídě. Jedná se o vrchol letecké technologie a létat s ním je pro piloty i pasažéry doslova potěšením. Protáhlé letadlo vypadá krásně zvenku, interiér nezůstává pozadu.

Foto: Profimedia.cz

Gulfstream G550 přistává na ostrůvku v St. Maarten v Karibském moři.

2. Boeing Business Jet 2 - $55,5 miliónu

Když se spojily společnosti Giant American Corporation General Electric s Boeing Commercial Airplanes, vytvořily Boeing Business Jet 2. Jako většina soukromých letounů disponuje ložnicí, koupelnou se sprchovým koutem, jídelnou a obývacím pokojem. Tento model je označován jako zázrak inženýrství, designu i luxusu.

3. Bombardier Global Express XRS - $47,7 miliónu

Francouzsko-kanadský Bombardier staví neuvěřitelné tryskáče, jedním z nich je Global Express XRS. Má ultra dlouhý dolet a během VIP letů umožňuje rychlost až 960 km/h. Je to technicky důmyslný stroj, Bombardier tak dokázal, že jeho technici dokážou téměř nemožné.

4. Gulfstream V-SP - $45 miliónů

Gulfstream V-SP je předchůdce modelu G550 a býval ve své době nejlepším soukromým letadlem na světě. Používá ho nejčastěji americká armáda, je známý také jako C-37A. Byl jedním z es společnosti Gulfstream ve vzdušném prostoru, pomohl jí dostat se tak mezi přední světové výrobce tryskových letadel.

5. Dassault Falcon 7X - $41 miliónů

Falcon byl představen v roce 2005 jako vlajkový letoun společnosti Dassault Aviation. Disponuje velkými kabinami, zajišťuje také dálkové tryskové business lety. Letadlo bylo zkonstruováno ve Francii a drží si reputaci fantastického a kvalitního stroje.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších destinací pro rok 2012

Chcete se na budoucí dovolené vyhnout turisticky známým cílům? Neradi byste propásli jedinečné oblasti? Server Lonely Planet přinesl deset nejlepších...

Putování za hvězdami v zemi nikoho

Kvůli velkému světelnému znečištění si mnozí z nás jen matně vybavují, jak vypadá obloha posetá hvězdami. Fotograf Brad Goldpaint se s tím nechtěl smířit...

Výběr článků

Načítám