Hlavní obsah

Dominikánská republika – to je nejen lenošení, ale i rafty a potápění

Právo, zr

Ne každý si dovolenou u moře představuje jako nepřetržité lenošení na pláži. Přibývá lidí, kteří vyhledávají sporty a aktivity, jimiž by svou dovolenou zpestřili. Tomuto trendu se přizpůsobila i Dominikánská republika, oblíbený cíl exotických dovolených.

Foto: Profimedia.cz

Přibývá lidí, kteří si dovolenou zpříjemňují sportovními aktivitami.

Článek

Díky své geografické poloze patří Dominikánská republika mezi vyhledávaná místa pro vodní sporty. Jedním z nich je kitesurfing. Jedná se o poměrně extrémní sport, který si během krátké doby získal velkou oblibu. Nejoblíbenějším a také nejvyhledávanějším místem je oblast Cabarete, která má v celé Dominikánské republice pro tento sport ty nejlepší podmínky.

Foto: Profimedia.cz

Je jedno, jestli jste začátečníkem, nebo již zkušeným kitesurfařem, všichni si zde přijdou na své. Pro kitesurfing jsou vhodné také pláže Bozo Beach nebo Kite Beach, nacházející se v blízkém okolí.

Nejlepší podmínky pro tento sport jsou v odpoledních hodinách, kdy od moře vanou silnější větry, takže se nemusíte obávat, že byste přišli o svůj zážitek, pokud nebudete vstávat příliš brzy. Teplota vody se tu celoročně pohybuje v průměru okolo 26 °C.

Surfaři a potápěči

Útesy v okolí Cabarete Bay vytvářejí ideální podmínky pro windsurfing. Čím blíže k pobřeží poplujete, tím klidnější vlny potkáte, což je výborné pro začátečníky. Vítr se tu zvedá v odpoledních hodinách, což je zase doba pro zkušené profesionály.

Oblast Bayahibe je považována za jedno z nejlepších míst pro potápění. Nachází se na jižním pobřeží nedaleko od Národního parku Del Este. Ve vodním království spočívá několik dávných vraků a krásných korálových útesů. Pod vodní hladinou potápěče vítají tisíce pestrobarevných tropických ryb a různorodých rostlin.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z dalších vzrušujících zážitků může být jízda v rychlých buginách. Vede náročným terénem, obvykle s trochou bláta a prachu. Jde o téměř půldenní výlet, jehož účastníci se cítí jako motorističtí závodníci. Téměř všechny turistické oblasti Dominikánské republiky nabízejí možnost vyzkoušet tuto netradiční zábavu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám