Hlavní obsah

Šalamounské řešení pro vdavky na moři i souši - plující svatební kaple

Novinky, Lucie Poštolková

Váháte mezi svatbou v kostele, na úřadě či na lodi? Se šalamounským řešením přišli na Floridě a v Austrálii. Zdejší břehy brázdí plovoucí kaple, které se staly populárním místem pro vdavky.

Článek

Svatby na moři nejsou nijak novým ani levným fenoménem, i tak je stále dost nadšenců, kteří chtějí svatební den prožít trochu netradičně. Američané ve snaze vyhnout se nákladným svatbám na honosných lodích proto přišli na levnější řešení, které ani svatbu na vodě nevylučuje.

Foto: Profimedia.cz

Ve floridském přístavu Sarasota se na vlnách houpe netradiční plovoucí kaple. Uvnitř vypadá docela stejně jako její pevné pevninské "kolegyně", při obřadu vás ale bude oddávat kapitán v námořnické uniformě.

Foto: Profimedia.cz

Kapitáni Orcy Jerry Fisher a Jill Chandler-Fisher se snaží zajistit párům romantiku na moři, ale i noblesu kostelů. Plovoucí kaple je tak zlatým středem, kdy jste na svaté půdě, ale přitom se houpete na vlnách moře.

"Díky skleněným vitrážím a umělecky zpracovanému stropu se budete cítit jako byste stáli v klasickém kostele. Dovnitř můžete usadit až 100 hostů. Je to zážitek, který si bude pamatovat celá rodina i vaši přátelé," řekl kapitán Jerry Fisher pro server Daily Mail.

Svatební balíčky se pohybují mezi 995 až 2495 americkými dolary (18 905 až 47 405 korun). Plovoucí kaple nabízí také křtiny, křesty, vzpomínkové bohoslužby a další oslavy.

Kaple u australského pobřeží

Na světě plují jen dvě svatební kaple, druhou najdete u australského Zlatého pobřeží. Ceny jsou tu o něco vyšší, svatební balíčky se pohybují od 1200 do 3500 australských dolarů (22 800 až 66 500 korun).

Oproti americké verzi je ale o něco menší, pojme maximálně 65 hostů. Svůj hendikep ale dohání červenými koberci, brkem (kterým se manželé upisují), květinovou výzdobou, půlhodinovou zkouškou, dárkem pro novomanžele a organizátorem celé akce, který se pečlivě stará o hladký průběh celého obřadu.

Anketa

Jakou svatbu byste si přáli?
Tradiční v kostele
17,7 %
Romantickou na hradě nebo v parku
40 %
Adrenalinovou v letadle či v balónu
2,1 %
Levnou na úřadě
7,1 %
Nevím
2,5 %
Nechci se vdávat/ženit
30,6 %
Celkem hlasovalo 1609 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Poznávací výlet za nejvíc sexy akcenty

Cestovat se dá za čímkoli, co lidem přijde zajímavé. Někteří jezdí za památkami, jiní za přírodou, někdo za sexy akcenty. Opravdu, i za tímhle poznáním se dá...

Deset nejnebezpečnějších měst na světě

Kolikrát cestujete prstem po mapě a říkáte si, to bych chtěl vidět. Ale strach o vaši bezpečnost vám nedovolí vyjet za krásnou přírodou či pěknými památkami do...

Výběr článků

Načítám