Hlavní obsah

Ve Španělsku zkuste jízdu rychlovlakem, ušetříte čas i peníze

Právo, Bohuslav Borovička

První španělská vysokorychlostní železniční trasa spojila Madrid se Sevillou. Bezprostředním důvodem bylo konání světové výstavy v Seville. Brzy se ukázalo, že vlak dokáže plnohodnotně nahradit na středně dlouhé vzdálenosti letadlo. Vzdálenost 312 km rychlovlak urazí za pouhé 2 hodiny a 39 minut.

Foto: Profimedia.cz

Z Barcelony do Madridu je to 623 km, rychlovlak zvládne trasu za pouhé 3 hodiny a 59 minut.

Článek

Z Barcelony do Madridu je to 623 km, rychlovlak zvládne trasu za pouhé 3 hodiny a 59 minut. Odjezdy i příjezdy jsou vždy z centra města. Odpadá tak cesta na mnohdy vzdálené letiště, zdlouhavé odbavení apod.

Z Madridu do Valencie

Nyní rychlovlaky s označením AVE spojují i další španělská města: Madrid–Zaragoza–Barcelona, Madrid–Segovia–Valladolid, Madrid–Valencie. Trasa do Sevilly byla prodloužena až do Málagy.

Foto: Profimedia.cz

Města, která jsou cílovými stanicemi pro AVE nebo leží na trase, se sdružila do Sítě měst AVE (Red de Ciudades AVE). Na jejích webových stránkách si cestující může naplánovat trasu rychlovlakem s návazností na další dopravní prostředky.

Užitečné stránky

Společnost Renfe pro všechna vlaková spojení v rámci Španělska:  www.renfe.com/index.html

Spojení vlakem AVE: ww.renfe.com

Sítě měst AVE: www.redciudadesave.es

Těm, kteří cestují tímto vlakem o dovolené ve Španělsku, je poskytována sleva 20 %, pokud mezi odjezdem a příjezdem neuplyne více než 60 dní. Se včasnou rezervací je navíc možno získat další slevy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výlet španělským krajem Salvadora Dalího

Člověk by nevěřil, že tenhle téměř nedotčený, divoce vyhlížející kraj je součástí Costa Brava, španělského pobřeží, které zvláště v šedesátých letech doplatilo...

Výběr článků

Načítám