Hlavní obsah

Češi opět hojně navštěvují slovenské hory

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Čeští turisté představují v počtu ubytovaných hostů ve Vysokých Tatrách až dvacet procent a u jednodenních návštěvníků deset procent. „V letních měsících se zvýšila návštěvnost Vysokých Tater proti minulému roku o osm procent v případě ubytovaných hostů a o 12 procent v případě jednodenních návštěvníků,“ řekl Právu předseda Sdružení cestovního ruchu Vysoké Tatry Peter Chudý.

Foto: Profimedia.cz

Ve Vysokých Tatrách se v letní sezóně ubytovalo 190 tisíc turistů a nejvyšší slovenské pohoří navštívilo až milión jednodenních turistů.

Článek

Celkově se ve Vysokých Tatrách v letní sezóně ubytovalo 190 tisíc turistů a nejvyšší slovenské pohoří navštívilo až milión jednodenních návštěvníků. Podnikatelé ve Vysokých Tatrách proto hodnotí letošní letní turistickou sezónu jako úspěšnou. „Hodně pomohl krásný slunečný srpen, kdy se ve Vysokých Tatrách konalo množství zajímavých akcí. Například Medvědích dnů na Hrebienku se zúčastnilo dva tisíce návštěvníků a na Svištích dnech na Štrbském Plese bylo až pět tisíc lidí,“ dodal Chudý.

Rovněž Slovenská agentura pro cestovní ruch mohla konstatovat, že návštěvnost země stoupla o 11,6 procenta na více než 657 tisíc turistů. „Slovenský turismus se konečně vzmáhá. Od vypuknutí krize je to nejvyšší procentuální nárůst,“ uvedla agentura. Na Slovensko přijelo 200 tisíc českých turistů, což je nárůst o 11,1 procenta.

Vyšší návštěvnosti pomohlo mistrovství světa v ledním hokeji, které se v dubnu a květnu konalo v Bratislavě a Košicích. Průměrně však turisté strávili na Slovensku méně než tři dny, a to je určitý pokles.

Propad návštěvnosti zaznamenalo Slovensko po propuknutí hospodářské krize a po zavedení eura, což pobyt turistů ze sousedních zemí prodražilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám