Hlavní obsah

Výstava německého dědictví UNESCO představuje chrámy, hrady i hutě v netradičním pohledu

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrám chrámů - dech beroucí monumentální katedrála v Kolíně nad Rýnem, pohodový a rozkošný zámek Sanssouci (francouzsky bez starostí) v Postupimi, vytěžený uhelný důl v Essenu či hutě z 19. století ve Völklingenu - unikátní místa z prestižního Seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO si ve Spolkové republice na sebe vzala rozmanité podoby.

Foto: Vladimír Plesník , Právo

Cáchy

Článek

Výstava ve vestibulu Akademie věd ČR na Národní třídě je prostřednictvím pozoruhodných a nápaditých fotografií zachycuje všechny. „Fakt, že Německo patří mezi země, které Češi znají nejlépe, mě přiměl hledat neokoukané, možná až neznámé úhly pohledu,“ svěřila se Právu Milena Blažková z MEDIA IN dílny nezávislé publicistiky a dokumentaristiky Praha, která výstavu připravila.

Foto: Milan Malíček, Právo

Pohled na výstavu ve vestibulu Akademie věd

„Jen málokterá země věnuje tolik pozornosti, péče i prostředků svému kulturnímu bohatství jako Německo. Vyplácí se - každoročně si ho nenechají ujít davy hostů,“ doplňuje Veronika Slováková, ředitelka zastoupení Německé turistické centrály v ČR a SR, jednoho z partnerů akce.

Výstava potrvá do konce září.

Foto: Vladimír Plesník , Právo

Cáchy - Trevír

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám