Hlavní obsah

Do Egypta budou muset mít individuální turisté víza předem

Individuální turisté ze zahraničí si před cestou do Egypta budou muset vyřídit vízum ještě před odjezdem. Už nebude možné si tuto formalitu zařídit po příletu na letiště, jak to bývalo zvykem. Egyptské úřady vydaly výjimku na turisty cestující v organizovaných skupinách s cestovními kancelářemi.

Foto: Věra Keilová, Právo

Individuální turisté tak budou muset k vyřízení víza nejprve navštívit egyptské velvyslanectví ve své či jiné blízké zemi

Článek

Mluvčí egyptské vlády Muhammad Higází řekl agentuře AP, že opatření začnou pravděpodobně platit příští týden. Přesné datum ale nebyl s to sdělit. Nevysvětlil také ani důvody opatření.

Individuální turisté tak budou muset k vyřízení víza nejprve navštívit egyptské velvyslanectví ve své či jiné blízké zemi a pak teprve mohou mít jistotu, že nenarazí po příjezdu do Egypta na potíže.

Egypt se během jarních politických nepokojů, které vedly k pádu režimu prezidenta Husního Mubaraka, musel potýkat s propadem přílivu turistů. V prvním čtvrtletí letošního roku šlo o snížení o 46 procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám