Hlavní obsah

Netypický hotelový pokoj v kabině jeřábu uchvátí nádhernými výhledy

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná si nelibujete v těžkých strojích a romantiku přístavu si představujete trochu jinak, ale díky tomuto mini hotelu možná změníte názor. Bývalý jeřáb v nizozemském Harlingenu nabízí hostům 360stupňový panoramatický výhled na celý přístav a Wattové moře.

Foto: Profimedia.cz

Místnost s výhledem na moře, kam se návštěvníci dostávají pomocí speciálního výtahu.

Článek

Kdo si potrpí na výjimečné bydlení na dovolené, nebo si chce jen vyzkoušet něco nového, měl by se vydat na sever Holandska do Harlingenu. Tamější mini hotel vybudovaný z bývalého přístavního jeřábu dosahuje 46 metrů, samotný pokoj je pak v 16 metrech.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na jeřáb v noci

Kabině, ze které je nyní hotelový pokoj, se často přezdívá vývrtka nebo pavouk. Uvnitř je i počítač, který kontroluje teplotu pokoje a jeho nasvícení. V místnosti pro dvě osoby se ukrývá manželská postel, televize s plochou obrazovkou a speciální výtah, kterým vám ráno přivezou voňavou snídani. Pokud to počasí dovolí, mohou se hosté opalovat na střešní terase.

Foto: Profimedia.cz

Hotel v přístavním jeřábu je akorát tak velký pro dvě osoby.

Foto: Profimedia.cz

Romantická vyhlídka

Jeřáb byl vyroben v roce 1967 a je stále funkční. Návštěvníci už si ale bohužel nemohou vyzkoušet přenášení těžkých nákladů, jak tomu bývalo do konce 90. let.

Foto: Profimedia.cz

Kabina jeřábu se dá otáčet, nabízí tak panoramatický výhled.

Mini hotel provozují manželé Carla Comellová a Willem Koornstra. "Můžete si vybrat výhled z pokoje podle nálady - na moře nebo na město. Obojí je úžasné," řekla Carla.

"Jedna židle, stůl a můžete jen tak sedět, popíjet víno a otáčet se dokola a dokola. Sami ovlivňujete výhled - ve dne i v noci, je to dechberoucí," rozplývala se majitelka.

Foto: Profimedia.cz

Tubusový výtah

"Každý, kdo u nás přespal, byl nadšený. Podle hostů je to jedinečné a nic podobného prý ještě neviděli," dodal Willem. Jedna noc v přístavním jeřábu vychází na 7280 Kč (260 liber).

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám