Hlavní obsah

Čínská letadlová loď se proměnila v luxusní hotel pro turisty

Novinky, Bohumila Kunertová

Klasické ubytování v hotelech či penzionech je sice nejrozšířenější, ne všem ubytovaným ale přesně vyhovuje. Patříte-li mezi turisty, kteří rádi experimentují, a dáváte přednost netradičním zážitkům, pak zkuste výlet do Číny. Kromě prohlídky místních památek můžete také navštívit letadlovou loď Kyjev, kde vám kromě tradiční prohlídky nabídnou i velmi luxusní ubytování.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci si mohou prohlédnout zblízka veškeré vybavení.

Článek

Bývalá sovětská letadlová loď Kyjev byla v roce 1996 vyřazena ze služby. V tom samém roce byla prodána čínské společnosti a od roku 2004 je součástí vojenského zábavního parku v severočínském Tianjinu, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Jedna z ložnic v prezidentském apartmá. Dominuje zde bílá barva kůže a stříbrné závěsy.

"Čína dříve nedisponovala letadlovými loděmi. Ale i když nyní jednu máme (Čína spustila svoji první letadlovou loď na zkoušku na moře 10. srpna 2011 - pozn. red. [celá zpráva]), těžko se na její palubu může někdo jen tak podívat. Proto doufáme, že je to pro lidi stále trochu tajemné a zajímavé téma, a proto se přijdou podívat," sdělil pro list South China Morning Post marketingový manažer Liu Chang.

Foto: Profimedia.cz

Součástí každého apartmá je i společenská místnost, i zde je vybavení té nejvyšší kvality.

Designéři se při přestavbě snažili vyvarovat klasického námořního stylu, o to více se pak zaměřili na luxus. Pěti bohatě nazdobeným prezidentským apartmá tak vévodí jen ty nejlepší a přepychové designové kousky.

Foto: Profimedia.cz

Se zlatými doplňky se zde rozhodně nešetřilo.

Není proto žádným překvapením, že s nápadem přestavení na netradiční luxusní hotel byly spojeny i nemalé finanční výdaje, zhruba něco kolem 9,6 miliónu liber (cca 265 miliónů korun). Přesná cena za ubytování ještě nebyla stanovena, rozhodně se ale nebude jednat o levnou záležitost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám