Hlavní obsah

Vinný festival zve znalce i laiky k ochutnávce stovek druhů vín

Milovníci vína si v tomto týdnu mohou přijít na své. Praha bude totiž v úterý a ve středu hostit festival vín Global Wines Festival. Na akci, která je určená jak laikům, tak i znalcům vinného moku, budou moci ochutnat až tři sta druhů vín.

Článek

Festival se uskuteční  v prostorách hotelu Majestic Plaza ve Štěpánské ulici ve dnech 31. května a 1. června 2011, vždy od 13 do 19 hodin.

„Návštěvníci si budou moci osobně popovídat se zástupci různých vinařství, dozvědět se zajímavé informace, případně s nimi konfrontovat své názory," uvedl Jan Haspekl ze společnosti Global Wines, která festival pořádá. Již tradiční akce, která byla v minulosti známa jako Festival vín, je podle něj také příležitostí, jak se seznámit s novinkami v dané oblasti a výhodně nakoupit kvalitní vína.

„Připravili jsme pro návštěvníky opravdu kvalitní kousky a zajímavé odborníky z předních světových vinařství,“ doplňuje Haspekl.

Návštěvníky festivalu čeká také doprovodný program ve formě řízených degustací vinařství Chateau Ste Michelle, Paul Jaboulet, Caliterra, Bersano, Johann Topf, Freixenet a Guy Saget.

Vstupenka stojí na místě 300 korun a její součástí je sleva na nákup a ochutnávku vín. Podrobnosti na www.global-wines.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám