Hlavní obsah

Vydejte se za poklady a tajemstvím templářů podle souřadnic

Novinky, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S pověstmi, záhadami i fakty o dávné minulosti rytířského řádu templářů se teď mohou seznámit všichni milovníci dobrodružství a tajemna. V rámci hry Po stopách templářů bylo na území celé republiky ukryto 50 kouzelných schránek, které mohou zvídaví zájemci hledat podle GPS souřadnic.

Foto: archiv, Novinky

Templářský řád je spojen s mnohými legendami a záhadami a hra mapuje jeho působení na českém území.

Článek

Templářský řád je spojen s mnohými legendami a záhadami a hra mapuje jeho působení  na českém území. Vše funguje na principech geocachingu. [celá zpráva]

Schránky jsou schovány v místech, která jsou s tajemným řádem spojena, a obsahují pověsti i historické důkazy o aktivitách templářů ve vybraných lokalitách.

Hledání startuje 1. dubna a potrvá nejméně do konce roku 2011. Po sesbírání potřebného počtu kartiček ze schránek čekají na nejúspěšnější hledače „templářské“ odměny. Mohou se například stát hosty na bývalé templářské tvrzi v Čejkovicích.

Podrobnosti o pravidlech hry, GPS souřadnice a podrobnější údaje o vybraných místech najdete na stránce www.templari.cz/po-stopach. Pak už si stačí jen vybrat cíl, zadat souřadnice ideálně do navigačního zařízení a vyrazit po stopách tajemného řádu.

Reklama

Výběr článků

Načítám