Hlavní obsah

Orientaci v pražských cyklostezkách a přírodních zónách usnadní Zelená e-mapa

Novinky, Karolina Zarzycká
Praha

Cyklisté, výletníci, rodiny s dětmi i přepracovaní manažeři mohou v Praze pro plánování výletů do přírody na kole i pěšky využít nově spuštěnou elektronickou verzi Zelené mapy.

Článek

Tištěná verze Zelené mapy Prahy byla vydána již minulý rok. Nyní mají zájemci možnost spustit si aktuální verzi i v elektronické podobě, a to na adrese Zelenamapa.cz. Tato mapa všem zájemcům, turistům i cyklovýletníkům nabízí tisíc užitečných tipů, jak v klidu a v zeleni strávit volný čas v Praze. Rodiny si zde mohou vyhledat příjemná místa pro posezení, pobavení i nekuřácké prostředí.

Kdo by chtěl cestovat do práce na kole, může si vybrat ze stávajících cyklostezek. Ti, kdo mají v oblibě trhy s tradičními výrobky, farmářskými produkty nebo se stravují například vegetariánsky, si mohou na mapě vybrat z mnoha míst.

Uživatel může sám aktualizovat data

Mapa je označena ikonkami, pro něž existuje vysvětlující legenda. Na mapě se nacházejí také označená místa s parky, sportovišti, nízkoprahovými kluby nebo kulturní zařízení.

Výhodou elektronické Zelené mapy je její probíhající aktualizace. Což v praxi znamená, že každý uživatel, který má nějaký zajímavý tip na místo, které by se dalo do mapy zanést, tak může sám učinit. Návody pro jednoduché používání jsou na mapě vyznačeny.

Měřítkem Zelené mapy je chodec.
Vratislav Filler, vedoucí týmu autorů<br/>

„Tradiční mapy jsou založeny na zakreslení silnic a dopravních koridorů. Zobrazují prostor optikou řidiče automobilu,“ tvrdí vedoucí týmu autorů Zelené mapy Prahy Vratislav Filler.

„Zelená mapa nabízí zcela jiný pohled, protože jejím měřítkem je chodec. Osou mapy jsou pohodlné pěší trasy, místa ke sportu, odpočinku nebo přírodní zázemí města. V ulicích jsou vyznačeny kavárny, obchody a služby, které stojí za to znát,“ říká Filler.

Reklama

Výběr článků

Načítám