Hlavní obsah

Na veletrhu Holiday World se bude losovat o zájezdy každý den

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Výstavišti v Holešovicích se bude o víkendu konat 20. ročník cestovatelského veletrhu Holiday World. Brány výstaviště se odborníkům otevřou 10 a 11. února, víkend bude pak patřit veřejnosti. Mezi největší lákadla patří filmy z cest, prezentace exotických zemí a losování o zájezdy.

Foto: Profimedia.cz

Thajsko patří mezi státy, které se budou prezentovat na 20. ročníku cestovatelského veletrhu Holiday World 2011.

Článek

Letošní ročník nabídne inspiraci z aktuální a kompletní nabídky nadcházející hlavní turistické sezóny a užitečné informace pro zkušené i laické cestovatele. Záštitu nad veletrhem převzal ministr pro místní rozvoj České republiky Kamil Jankovský.

Organizátoři ve spolupráci s cestovními kancelářemi připravili soutěž Zájezdy za milión, ve které mohou návštěvníci získat slevové kupóny na nadcházející turistickou sezónu. Ve hře jsou také mimořádné bonusy při příležitosti kulatého výročí Holiday World v podobě výhry zájezdu do Dominikánské republiky.

Vietnam, Korea i Senegal

Představí se zde téměř 700 vystavovatelů zhruba z padesátky zemí světa. Odborná i laická veřejnost budou mít možnost porovnat nabídky a služby téměř 80 cestovních kanceláří. Formu tradiční společné prezentace svých členů kromě AČCKA volí letos poprvé také ACK ČR se zastřešujícím mottem „Pod křídly asociace“. ACK ČR navíc připravila doprovodný program po celou dobu veletrhu ve střední hale Průmyslového paláce.

Mezi tradičními vystavovateli se představí velmi silná sestava zemí ze Středomoří, chybět nebudou ani exotické země jako Thajsko, Kuba, Dominikánská republika, Indonésie, Sýrie, Tunisko, Izrael a další. K obnovené premiéře se připravují expozice Egypta, Jamajky a Maroka a jako úplní nováčci se letos na veletrhu představí Vietnam, Filipíny, Korea, Etiopie, zástupce Senegalu a Keňa.

Slovensko jako partnerská země

Na Holiday World se budou prezentovat české a slovenské regiony ve formě krajů, regionálních subjektů nebo samostatných měst. Návštěvníci budou moci na veletrhu „procestovat“ celou naši republiku a seznámit se s místními turistickými atrakcemi a možnostmi trávení volného času. Vše v kostce pak budou moci spatřit na reprezentativní expozici Czech Tourismu.

Slovensko se po téměř deseti letech znovu stalo partnerskou zemí veletrhu. Kromě přírodních krás, kulturních tipů, lázní bude také lákat na hokejové mistrovství světa 2011 v Košicích a Bratislavě. Vlčí maskot Goooly bude návštěvníky zvát k hokejovým hrátkám na speciálně vybavené ploše v blízkosti slovenského národního stánku v levém křídle Průmyslového paláce.

Cestovatelské filmy

Cestovatelé mohou v rámci programu také shlédnout v sekci World Film, kde se bude promítat premiéra filmu Steva Lichtaga Poslední lovci, film Dana Přibáně Trabantem napříč Afrikou či na film Petra Horkého Přechod Grónska na lyžích.

World Film vyplní v Křižíkově pavilónu B svým programem oba víkendové dny a jeho součástí budou i tradiční fotografické výstavy Jiřího Kolbaby, Rudolfa Švaříčka a Hany Růžičkové. Nebude ani letos chybět festival Expediční kamera, tentokrát doplněný o ochutnávky libanonské kuchyně.

Novinkou doprovodného programu bude téma Technické památky - fenomén cestovního ruchu. Výstava věnovaná evropskému systému cestování po technických památkách ERIH a příkladům z ČR prezentovaných jak celostátně, tak i po jednotlivých krajích s tématy Pivovarnictví, Hutnictví a Hornictví se bude konat v blízkosti konferenčního sálu v pravém křídle Průmyslového paláce.

Gastro i Golf na Výstavišti

Souběžně s cestovatelským veletrhem proběhnou na Výstavišti také veletrhy Top Gastro a Golf World Prague. Letos se na 5. ročníku gastronomického veletrhu opět budou prezentovat odborníci, ale nově se představí zástupci firem z Itálie, Japonska a Lotyšska. Na prezentaci svého zboží a služeb budou lákat firmy vyrábějící a prodávající technologie a technické doplňky, provozní, exteriérové a interiérové vybavení, nebude chybět prezentace kultury stolování, vybavení restaurací a kaváren.

Kromě ochutnávek a přednášek se můžete těšit na aktivní gastronomické studio Gastro Tour či na soutěž Mistr kávy nebo na malou školu carvingu ovoce a zeleniny.

I letos je cílem Golf World veletrhu představit návštěvníkům atraktivní domácí i zahraniční golfové destinace, nejnovější vybavení a publikace s golfovou tematikou. Každý bude mít mimo jiné příležitost vyzkoušet své golfové dovednosti a zasoutěžit si na dvou putting greenech nebo na jednom ze dvou realistických golfových simulátorů.

Doprava na Výstaviště

Během veletrhu bude jezdit pro návštěvníky a vystavovatele na Výstaviště mimořádná tramvajová linka č. 47. Pojede po následující trase: Palmovka (stanice metra B), Dělnická, Vltavská (stanice metra C), Strossmayerovo náměstí, Výstaviště. Interval na této lince byl stanoven na 5 minut.

Kromě mimořádné linky bude zajišťovat dopravu na Výstaviště i tramvajová linka č. 17, která bude rovněž ukončena v konečné stanici Výstaviště. Tuto linku lze využít pro přímou cestu z trasy A metra stanice Staroměstská. Bude jezdit v intervalu 4 minuty.

Podrobné informace o veletrzích a jednotlivých doprovodných programech naleznete na: www.incheba.cz, www.holidayworld.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám