Hlavní obsah

William a Kate pokukují po líbánkách v Malajsii

Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli princ William (28) a Kate Middletonová (28), nejsledovanější snoubenci těchto dnů, se ještě nerozhodli, kam si vyrazí na svatební cestu, jejich přátelé už na toto téma ostošest uzavírají sázky.

Foto: Profimedia.cz

Čerství snoubenci William a Kate ze sebe nemohli spustit oči.

Článek

„Mohu se samozřejmě mýlit, ale dala bych ruku do ohně za Malajsii,“ svěřila se televizi Sky News Joan Trushamanová (29), velmi blízká kamarádka Kate z party, která si říká gang čtyř. Protože Joan a další dvě dívky z „gangu“ už v této okouzlující zemi jihovýchodní Asie pobývaly, zdá se, že teď došla řada na Kate.

„Ne nadarmo si malajské souostroví Langkawi vydobylo pověst ráje pro novomanžele,“ směje se Joan. Kromě úžasných, sluncem hýčkaných pláží, tyrkysově modré vody a špičkových letovisek jako The Datai a The Andaman si podle ní William s Kate nenechají ujít mořský park Pulau Payar asi dvacet kilometrů jižně od Langkawi.

„Potápěči o něm hovoří jen v superlativech a William v sobě nezapře milovníka podmořského světa, takže je to jasné,“ vypočítává Joan další důvod, proč si vsadila na Malajsii.

Pralesy, formule 1 i orangutani

Malajsie se svými dlouhými plážemi, deštnými pralesy, jedinečným koktejlem kultur – malajské, čínské, indické a řady etnických skupin – a náboženství se v posledních letech vyšvihla mezi šlágry nejen mezi mladými Brity.

Stačí nahlédnout do statistiky: za prvních devět měsíců letošního roku si do ní našlo cestu 18,2 miliónu zahraničních turistů, což znamená navzdory světové ekonomické krizi nárůst o pět procent v porovnání s loňskem.

„Hosté oceňují především nádhernou přírodu a možnost poznat několik asijských kultur v jediné zemi,“ upozornila na tiskové konferenci malajská ministryně turistiky Dato Sri Dr. Ng Yen Yenová. Loni si za mrakodrapy Petronas Twin Towers v Kuala-Lumpuru, Grand Prix formule 1 na okruhu Sepang International Circiut, ale i do hluboké džungle, za orangutany, golfem, potápěním a skvělou kuchyní našlo cestu 6774 návštěvníků z České republiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým...

Výběr článků

Načítám