Hlavní obsah

Jaderná elektrárna Dukovany připravila mimořádné prohlídky

Právo, jar

Veřejnost bude mít znovu možnost prohlédnout si útroby jaderné elektrárny v Dukovanech na Třebíčsku. Elektrárna uspořádá v průběhu ledna a února mimořádné dvouhodinové exkurze.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na jadernou elektrárnu Dukovany

Článek

„V rámci této exkurze si lidé prohlédnou Informační centrum elektrárny, navštíví trenažér blokové dozorny, projedou se autobusem areálem elektrárny a navštíví také sklad vyhořelého paliva,“ popsal program prohlídek mluvčí Dukovan Petr Spilka.

Nutná rezervace dopředu

V informačním centru se zájemci mimo jiné seznámí s modely zařízení elektrárny a mlžnou komorou, kde na vlastní oči uvidí zviditelněné stopy záření, které je součástí našeho přirozeného prostředí, včetně záření kosmického. Exkurze se může zúčastnit kdokoliv starší 15 let s českou státní příslušností. Uzávěrka přihlášek je vždy týden před vlastním termínem exkurze. Počet míst je omezen.

Exkurze se uskuteční 8. 1., 15. 1., 22. 1., 29. 1., 5. 2., 12. 2., 19. 2. a 26. 2. v časech od 9.30 do 11.30 hod. a od 11.30 do 13.30 hodin. Zájemci se mohou přihlásit e-mailem na adrese: infocentrum.edu@cez.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám