Hlavní obsah

Nejlepší výhledy v Paříži, Benátkách, New Yorku, Londýně i Praze

Novinky, Lucie Poštolková

Nebojte se výšek a vyšlapejte nejvýš, co to jde! Nejkrásnější panorama totiž spatříte z vrcholu věží, zvonic, kostelů a rozhleden. Přinášíme vám deset nejlepších míst, která lákají na dechberoucí výhledy.

Článek

Pařížská Eiffelovka láme srdce

Eiffelova věž je nejznámější dominantou Paříže. Snad každý, kdo byl v Paříži vystoupá schody alespoň do prvního patra, kde se lze i občerstvit v místní kavárně. Do druhého a třetího patra už můžete jet pohodlně výtahem. Odměnou Vám bude krásné panorama města zamilovaných - Paříže.

Socha Krista Spasitele v Riu

Od úpatí sochy Krista Spasitele v Riu de Janeiro na vrcholu hory Corcovado nabízí krásný výhled na celé město s přístavem. Kristus připomíná brazilskou nezávislost na Portugalsku už od roku 1931. Ale až v roce 2007 byl zařazen mezi sedm divů světa.

Hlava se vám zamotá na nejvyšším mrakodrapu

Mrakodrap Burdž Chalífa se 169 patry se letos stal nejvyšším na světě. V nejvyšším patře se vám zatočí hlava, ale výhled za to stojí. Budova je vysoká 828 metrů je zhruba dvakrát vyšší než známá Empire State Building a o více než 300 metrů vyšší než její nejbližší konkurent, mrakodrap Taipei 101.

Romantické Benátky z vršku zvonice

Na náměstí Sv. Marka v Benátkách bdí 99 metrů vysoká zvonice, která je přístupná veřejnosti. Kromě náměstí a Dóžecího paláce uvidíte benátské kanály i ostrůvky roztroušené dokola. Původní věž pocházela z 16. století, ale roku 1902 se zřítila. Naštěstí nikdo nebyl zraněn a na jejím místě vystavěli o deset let později stejnou zvonici.

Pohled na Bratislavu

Dominantou Bratislavy je Nový Most, známý také jako Most SNP, který nabízí veřejnosti krásný výhled na město z kavárny. V 80 metrech je umístěna plošina, která z dálky připomíná UFO nad Dunajem. V roce 2000 byla stavba oceněna titulem stavba století Slovenské republiky.

Výhled z balónu na Stockholm

Pokud zavítáte do Stockholmu, tak nezapomeňte vyzkoušet výhled z restaurace na Skyview Globen. Už samotná dvacetiminutová jízda na vrchol představuje panorama Stockholmu.

New York z koruny Sochy Svobody

Nejslavnější stavba New Yorku, která zaštiťuje všechny ostatní, je Socha svobody. Samotná socha je vysoká 47 metrů, s podstavcem měří 93 metrů a váží 200 tun. Její ukazováček má 2,4 metru. Po překonání dlouhých front je výhled na město skutečný zážitek.

Londýnské bublinové kolo

Už deset let vozí Londýňany a turisty London Eye. Skleněné kapsule lákají na nejkrásnější výhled na Londýn. Uvidíte Big Ben s Parlamentem, v dálce Buckinghamský palác i velká nádraží. Není divu, že je London Eye nejnavštěvovanější atrakcí.

V Praze se vyšplhejte na radnici

Za jasného počasí je nejkrásnější výhled ze Staroměstské radnice. Kochat se můžete červenými střechami a klikatými ulicemi Starého města. Uvidíte krásně na Pražský hrad, Vítkov, Týnský chrám, Národní muzeum, a pokud bude pěkně, až na Vyšehrad. Až nahoru jezdí výtah.

Pohádka ve Vatikánu

Pokud máte dostatek sil na zdolání stovky schodů porůznu zakřivenými a stísněnými chodbami, určitě se neostýchejte a vyšlápněte na vrchol kupole baziliky sv. Petra. Šikmé a po století obrušované schodiště vás na vrcholku odmění dechberoucím výhledem na udržované zahrady Vatikánu a Andělský hrad.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších vánočních trhů v Evropě

Vánoční trhy v evropských městech každý rok navštíví milióny lidí. Ty nejkrásnější ale spíše než na kvalitní nákup lákají na pravou sváteční atmosféru. Stánky...

Dvanáct nejlepších míst pro líbánky snů

Váháte, kam se vydat na líbánky snů? Podívejte se na dvanáct nejlepších míst na světě, kde vás budou rozmazlovat masážemi na bělostných plážích, či dobrým...

Výběr článků

Načítám