Hlavní obsah

Na Šumavě sněží, lyžovat by se mohlo příští týden

Novinky, Lucie Poštolková

V noci z pondělí na úterý začalo na Šumavě vytrvale sněžit. V lyžařském areálu Špičák pokrývá zem 10 až 25 cm vysoká sněhová deka. Teploty se pohybují mezi mínus dvěma až mínus čtyřmi stupni Celsia. Vlekaři otevřou sjezdovky příští týden.

Článek

Na Šumavě vytrvale sněží od pondělní noci. Sněhová děla spustili v lyžařském areálu Špičák v úterý odpoledne. Díky kombinaci umělého a čerstvého sněhu zde leží 10 až 25centimetrová nadílka. „Ještě v úterý ráno nebyly vhodné podmínky. Až odpolední ochlazení nám umožnilo nastartovat poprvé v letošní sezóně zasněžovací systém,“ uvedl majitel areálu Vladimír Kasík.

Od třetího prosince se bude snad lyžovat

"Země je ale ještě teplá a lyžovat se zatím nedá. Pokud počasí vydrží, provoz bychom rádi už na upravených tratích zahájili v pátek 3. prosince," dodal Kasík.

Celkem na Špičáku spustili 20 sněžných děl, která během hodiny dokáží v těchto podmínkách vyprodukovat cca 400 m3 technického sněhu, což pokryje plochu o rozloze cca 160 m2. Areál může zasněžovat až 80 % ploch svých sjezdovek.

Reklama

Související témata:

Související články

Německo zastihla bohatá sněhová nadílka

Německo se s počátkem týdne ocitlo pod sněhovou pokrývkou. Husté sněžení hlásí zejména sever země, kde ve vyšších polohách za dva dny do úterního rána napadlo...

Výběr článků

Načítám