Hlavní obsah

V Brixenu se bude konat summit světové horolezecké elity

Právo, Bohuslav Botovička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrcholné setkání světové horolezecké elity International Mountain Summit (IMS) se již podruhé uskuteční v jihotyrolském Brixenu/Bressanone. Jižní Tyrolsko bylo pro pořádání celosvětového setkání vybráno díky své jedinečné poloze na slunečné straně Alp a nepřebernému výběru vrcholů a hor. Letošní ročník se koná od 30. října do 7. listopadu a všem účastníkům přiblíží fascinující svět hor.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

IMS Congress je tvořen přednáškami na různá horská témata, kterými jsou pro letošní rok Dolomity jako světové dědictví UNESCO, bezpečnost a zachraňování horolezců v náročných horských podmínkách a jedno z témat bude věnováno i ženám horolezkyním.

Článek

Program festivalu je rozdělen do několika částí: IMS Talk zahrnuje přednášky slavných horolezců, diskuse a výměny zkušeností s horolezeckou veřejností. Cena vstupného na jednotlivé přednášky je 14 eur.

IMS Congress je tvořen přednáškami na různá horská témata, kterými jsou pro letošní rok Dolomity jako světové dědictví UNESCO, bezpečnost a zachraňování horolezců v náročných horských podmínkách a jedno z témat bude věnováno i ženám horolezkyním a jejich vztahu k horám. Cena vstupného na jednotlivé přednášky je také 14 eur.

IMS Walk je aktivní část festivalu, která návštěvníkům umožní poznat krásy okolních Dolomit za doprovodu slavných světových horolezců, kterými budou například Hans Kammerlander, Reinhold Messner, Mick Fowler, Stephen Venables, Steve House a mnoho dalších. Účast na IMS Walk je samozřejmě omezená, a proto doporučujeme rezervovat si účast dostatečně včas. Za účast na túře se slavnými horolezci zaplatíte 48 eur.

IMS Slacklining je akce pro milovníky nové sportovní aktivity. Slackline je balancování, chození a skákání na popruhu upevněném mezi dvěma body, například stromy. Na rozdíl od chození po provaze není popruh na slackline natažen napevno, ale je více nebo méně pružný. Finále proběhne v sobotu 6. listopadu a vstupné je 10 eur.

Více informací o Jižním Tyrolsku naleznete na webových stránkách: www.suedtirol.info.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám