Hlavní obsah

V tyrolských Alpách slaví novou sezónu testováním nových lyží i slalomů

Právo, Bohuslav Borovička

Zatímco jinde je ještě podzim a ze stromů padá listí, na ledovci Rettenbach již jsou jednou nohou v zimě. Od 8.10 do 10.10. si tam zájemci mohou zdarma vyzkoušet a otestovat lyže a snowboardy špičkových značek. Tradiční startovní výstřel sezóny pak padne 23. října, kdy na Rettenbachferneru vysoko nad Söldenem zahájí sezónu Světového poháru hvězdy závodního alpského lyžování.

Článek

XXL na Arlbergu

Kolébka lyžařského sportu startuje do nové sezóny 26. listopadu. Slavit se bude celý víkend velkým XXL testem lyží, snowboardů a telemarku u lanovky Galzigbahn. V sobotu, 27. listopadu, se navíc bude konat pravděpodobně nejdelší obří slalom na světě.

Tento XXL-slalom, který měl svou premiéru v roce 2007 ve středisku St. Anton am Arlberg, je dlouhý tři kilometry. Od startu na Kapallu až do cílového stadiónu je nastavěno 140 branek.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Kolébka lyžařského sportu startuje do nové sezóny 26. listopadu. Slavit se bude celý víkend velkým XXL testem lyží, snowboardů a telemarku u lanovky Galzigbahn.

Oktoberfest na ledovci

„Je naraženo“, zazní na začátek této zimní sezóny na Stubaiském ledovci: Nejvyšší lyžařský Oktoberfest na světě v nadmořské výšce 2900 metrů chystá spoustu „bílé pěny“.

O víkendu 22.–24. října se bude konat premiéra Moreboards Stubai. Po tyto tři dny bude možné otestovat vybavení těch nejlepších značek, sledovat umění profesionálů, zúčastnit se menších soutěží a hlavně velkých párty.

Tradičně se bude od 4. do 7. listopadu konat již 23. ročník SportScheck Testivalu. Tento největší test materiálu v Alpách nabídne více než 3500 výrobků předních značek zimních sportů. Kromě toho čeká návštěvníky také možnost vyzkoušet si kurz lyžování, lavinový kurz i příjemné apres ski.

Podrobné informace o zimní nabídce Tyrolska: www.tyrolsko.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších penzionů roku 2010

O nejlepší desítce penzionů v České republice rozhodli hlasující v internetové anketě serveru dopenzionu.cz. Více než pět tisíc osob hodnotilo například...

Malta z letadla, útesů i mořské hladiny

Malta, souostroví tvořené mohutnými skalisky ve Středozemním moři, se pyšní jedněmi z nejstarších staveb na světě a dramatickými dějinami. Nevelký ostrovní...

Výběr článků

Načítám