Hlavní obsah

V Chicagu otevřou nejvýše položené kluziště na světě

Novinky, Lucie Poštolková

Máte rádi bruslení a chcete zažít něco neobyčejného? Pokud ano, tak určitě navštivte nejvýše položené kluziště na světě, které se nachází v Chicagu v John Hancock Centru v 94. patře.

Článek

Každoroční zimní bruslení na ledě není v Chicagu žádnou novinkou. Začátkem příštího roku se zde ale pro širokou veřejnost otevře umělé kluziště v John Hancock centru. Díky speciální silikonové vrstvě, které se říká xtraice, zde budou moct lidé bruslit po celý rok. Tomuto povrchu navíc nebude ani vadit nastavení příjemné okolní teploty, takže i v zimních měsících můžete teplé bundy a rukavice určitě nechat v šatně.

"Syntetická vrstva je tlustá dva centimetry. Základ tvoří silikon na vodní bázi, který umožní návštěvníkům hladkou jízdu," popsal kluziště Daniel Thoma, manažer Hancock centra.

Panoramatický výhled na město

Nová "ledová" plocha ve výšce 305 metrů bude nejvýše položeným kluzištěm na světě. Navíc se budou návštěvníci během přestávek mezi bruslením moci kochat panoramatickým výhledem na Chicago.

V současné době probíhá testování kluziště, svůj um zde předvedli například i malí princové a princezny. Milovníci bruslení z řad veřejnosti se na bruslařskou plochu dostanou pravděpodobně v lednu 2011.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám