Hlavní obsah

Film propagující východní Moravu získal cenu na filmovém festivalu v Srbsku

Novinky, Lucie Poštolková
Zlín

Snímek propagující krásy východní Moravy získal prestižní cenu The Blue Danube jako nejlepší film na Mezinárodním festivalu turistických a ekologických filmů Silafest v Srbsku. Snímek s názvem „Eastern Moravia – Holiday Story“ vytvořila agentura m-ARK Olomouc.

Článek

The Eastern Moravia – Holiday Story získal cenu jako nejlepší film v kategorii Best Tourist Promo Film. Snímek. Je dlouhý přibližně dvě minuty a vznikal už od loňského roku.

„Pojali jsme jej jako prázdninový příběh dvou mladých lidí, se kterými se diváci vydají za krásami východní Moravy, tedy Kroměřížska, Slovácka, Valašska, Zlínska a Luhačovicka. Navštíví například kroměřížský zámek a jeho zahrady, projedou se Baťovým kanálem nebo se třeba podívají do zoologické zahrady v Lešné u Zlína,“ prozradil Marek, ředitel agentury m-ARK Olomouc, která se zabývá tvorbou propagačních filmů, spotů a tiskovin.

Prázdninový příběh je přihlášený na další fetivaly

„Doufali jsme, že by se mohl líbit, i tak jde ale o velmi příjemné překvapení,“ svěřil se Ivan Marek. Po úspěchu v Srbsku je film „The Eastern Moravia – Holiday Story“ přihlášený i na další festivaly s turistickou tématikou, a to v Portugalsku a Karlových Varech.

Letošní první ročník Mezinárodního festivalu turistických a ekologických filmů Silafest v Srbsku probíhal od 29. srpna do 4. září. Soutěžilo celkem 60 snímků z celého světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám