Hlavní obsah

Hranice bungee jumpingu se posouvají, skáče se na kole, saních i lyžích

Právo, Kamila Mouchová

Nepřijde vám klasický bungee jumping dost adrenalinový? Francouz Jean-Francois Michelin se rozhodl splnit touhy všem nadšencům tohoto extrémního sportu a po pěti letech stvořil speciální dřevěnou rampu Bun J Ride, ze které se dá spustit do čtyřicetimetrové propasti na téměř jakémkoliv vybavení, včetně saní a lyží.

Článek

Centrum Bun J Ridu se nachází v krásném prostředí francouzských Alp v městečku Saint Jean de Sixt, necelé dvě hodiny od Lyonu. Dominantou je dvacet osm metrů dlouhá rampa, ze které se milovníci adrenalinu rozeběhnou a jištěni dvěma ocelovými lany skočí do hluboké propasti.

Na kole i na saních

Unikátní na celém projektu je, jak probíhá samotný skok. Kromě klasického samostatného skoku a volného pádu, se totiž zde návštěvníci mohou „proletět“ na horském kole, snowboardu, lyžích nebo saních.Takový adrenalinový zážitek přijde zájemce v přepočtu cca na 1 600 Kč.

Bezpečnost skokanů je zajištěna postrojem upevněným kolem pasu, který je přes gumové spoje připevněn k pružným ocelovým lanům. Celá konstrukce unese až dvě tuny. Jediná podmínka je, že zájemce musí vážit více než čtyřicet kilo.

Nabízí i tandemové skoky

Zkušení odvážlivci na obří rampě vykouzlí ve vzduchu různé variace akrobatických triků, včetně skoků a vrutů na lyžích nebo snowboardu. Centrum nabízí odvážným párům i tandemové skoky ve dvojici nebo pořádá speciální freestylové akce, při kterých se účastníci rozjíždějí z rampy třeba i v dvoukolovém vozíku.

Další info na

www.bun-j-ride.com

V tuzemsku, co se týče skákání bungee jumpingu, drží výškový primát most nad říčkou Hačka u Chomutova s šedesáti dvěma metry. Pokud však máte odvahu a žaludek na větší sousto, pak vám nezbývá nic jiného, než skočit z jeřábu, kde lze stanout až sto padesát metrů nad zemí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám