Hlavní obsah

Egyptské letovisko Sahl Hasheesh pokoří Dubaj, stane se největším na světě

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pobřeží Rudého moře vzniká největší letovisko na světě. Egyptské Sahl Hasheesh je jižně jen necelých 20 kilometrů od Hurghady. Do konce roku by mělo pokořit Dubaj. Celé letovisko se ponese v duchu egyptských faraónů, zlatavé objekty navrhla designérská firma WATG.

Článek

Kromě starověkých pyramid láká Egypt na potápění a šnorchlování. Průzračné moře a pestrobarevné ryby si získají každého. V zálivu Sahl Hasheesh najdete od všeho kousek.

Design celého resortu se ponese v duchu egyptské historie. Převládat bude zlatá barva - barva faraónů a luxusu. Možná si budete připadat jako Alenka v říši divů nebo jako v pohádce 1000 a jedné noci. Na ploše čtyř tisíc hektarů vznikne do dvou let komplex se stovkami hotelů, obchodních center, zábavních středisek i golfová hřiště.

Foto: Profimedia.cz

V současnosti je už část komplexu v provozu. V letovisku Sahl Hasheesh je k dispozici asi 1600 pokojů a 700 apartmánů. Další část resortu by měla být otevřena koncem roku 2010.

Záměrem designérské společnosti WATG bylo vytvořit světový sjednocený resort, který by se stal největším v Egyptě. Místní úřady si slibují, že nově otevřené letovisko přispěje k rozvoji infrastruktury a obyvatelům zabezpečí nové možnosti zaměstnání.

Přečtěte si také
Proč navštívit řecký ostrov Zakyntos? Třetí největší z jónských ostrovů je zároveň ostrovem s největším počtem slunečných dnů v Řecku. To je ale pouze jeden z důvodů, proč patří Zakyntos mezi nejoblíbenější prázdninové oblasti ve Středomoří. Které jsou ty další? Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám