Hlavní obsah

O víkendu potkáte na Bouzově princeznu Jasněnku a létajícího ševce

Bouzov (Olomoucko)

Postavy z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci provedou o víkendu návštěvníky známými i neznámými zákoutími hradu Bouzov na Olomoucku. Letos se jedná o večerní prohlídky, zšeřelý hrad prosvítí záře svící. Obdobnou akci hrad uspořádal i loni, tehdy se ale konala přes den.

Článek

Pořadatelé se nechali záměrně inspirovat známým pohádkovým příběhem, protože snímek se v roce 1987 natáčel právě na Bouzově.

"Na hradě jsme ušili věrné kostýmy, obleče se do nich zhruba 30 postav. Návštěvníky zavedou i na místa, kam se běžně nechodí. Projdou například kuchyní, sklepením či apartmánem pobočníka," řekla vedoucí návštěvnického oddělení hradu Šárka Süsserová.

Foto: Archiv, Právo

Druhé nádvoří na hradě Bouzov

Prohlídky se po oba dva dny konají od 19:00 do 21:00 každých 20 minut. Podle Süsserové je ale nutné se na ně předem objednat, například sobotní termíny se již nyní velmi rychle plní.

Kostýmované a navíc večerní prohlídky patří obvykle k velmi vyhledávaným akcím. Na hradě se u různých příležitostí a na různá témata konají několikrát do roka. Například sezónu vždy uzavírají prohlídky za doprovodu duchů a strašidel.

Foto: Právo

Hrad Bouzov

Romantický hrad Bouzov patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Ročně ho navštíví zhruba 100 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám