Hlavní obsah

Děti mohou oslavit svůj svátek s hasiči, potápěči a Michalem Hrůzou v Brně

Novinky, Karolina Zarzycká
Brno

Pod širým brněnským nebem budou moci děti s kamarády a rodiči oslavit svůj svátek, který sice mají až v úterý 1. června, ale bohatý program je pro ně přichystán na mnoha místech republiky již o tomto víkendu. Děti mohou vidět ukázky policejního, hasičského a potápěčského umění spolu s vystoupením Michala Hrůzy zdarma.

Foto: archiv, Novinky

Michal Hrůza se skupinou Hrůzy zahraje dětem k jejich svátku v předstihu v neděli 30. května v Brně.

Článek

Brněnský amfiteátr nového zábavního Olympia parku se v neděli od 14 hodin promění ve cvičiště. Děti budou moci sledovat policejní potápěče, kteří v bazénu předvedou praktické ukázky své práce.

Dopravní hřiště pak bude otevřeno těm dětským zájemcům, kteří si budou chtít otestovat své řidičské schopnosti a znalost dopravních značek a pravidel silničního provozu. Nebudou chybět hasičská a policejní auta, jakož i další technika, kterou si budou moci oslavenci podrobně prozkoumat.

Interaktivní program zajistily policie ČR a Mezinárodní policejní asociace.

Mezinárodní den dětí

MDD se poprvé slavil v roce 1950 ve více než padesáti zemích celého světa. 1. červen byl stanoven až na mezinárodní konferenci pro ochranu dětí v roce 1952.

MDD má upozornit světovou veřejnost na práva a potřeby dětí. Během roku se připomínají i jiné významné dny věnované dětem, například Mezinárodní den dětí, které se staly obětí agrese, Mezinárodní den za odstranění práce dětí, Mezinárodní den mládeže, nebo Světový den dětí.

V 16 hodin se na stejném místě bude konat koncert Michala Hrůzy a jeho skupiny Hrůzy. Speciální program pro děti bude zahrnovat jak starší pecky jako Nosím černý brejle nebo Zejtra mám, tak i skladby z nového alba Napořád.

Reklama

Související témata:

Související články

Čeští tátové chtějí také slavit Den otců

Slavíme různé svátky. V březnu je Mezinárodní den žen, prvního června Den dětí, druhou květnovou neděli Den matek, ale na tatínky se nějak zapomíná. Přitom ve...

Výběr článků

Načítám