Hlavní obsah

Nejkrásnější asijské pláže pro šnorchlování, windsurfing i horolezení

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko, Indie, Vietnam, Malajsie nebo Filipíny se řadí mezi státy s nejkrásnějšími panenskými plážemi. Čtrnáct nejlepších, které vybíral server CNN, vás přenesou do exotického ráje.

Článek

Tanjung Rhu, Langkawi, Malajsie

Souostroví Langkawi v Malajsii bojuje o přední místo v žebříčku nejlepších jihovýchodních resortů. Nejproslulejší pláží je Pantai Cenang, ale krásnější a klidnější atmosféra vládne na pláži Tanjung Rhu. Asi tři kilometry odsud se nachází starověké vápencové jeskyně s bujnou vegetací a vlnícími se potoky.

Bai Dai Beach, ostrov Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc je považován za jeden z nejkrásnějších ostrovů ve Vietnamu. Na pláži Bai Dai si sednete a pozorujete bílý písek táhnoucí se daleko až k obzoru. Pokud nepadnete do zajetí kouzelné pláže, zbude vám čas podívat se také na ostrov.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Bai Dai na Vietnamském ostrově Phu Quoc

Pláž Ta Pho na ostrově Koh Kood, Thajsko

Thajský Koh Kood patří mezi jedno z mála míst, kde mohou lidé žít podle legendy bez práce v exotickém ráji. Koh Kood má hned několik předpokladů - kokosové plantáže, deštný prales, rybářskou vesnici, počet obyvatel nižší než dva tisíce a pěkná místa pro potápění. Hvězdou ostrova je neposkvrněná pláž Ta Pho lemovaná kokosovými palmami.

Filipínské souostroví Bacuit se skládá ze 45 ostrůvků a je považováno za geologický zázrak. Nádherné útesy a senzační vápencové skály vytváří fotogenické scenérie. Nejoblíbenější pláže se nacházejí na ostrůvku Cadlao. Nechybí ani sportovní aktivity jako jízda na kajaku, šnorchlování, potápění, pěší turistika i horolezectví.

Pláž Patnem ve státě Goa, Indie

Většina turistů zná indické pláže Anjuna v kraji Goa hlavně z 60. let, z období hippies. Tato pláž přetéká lidmi, proto je lepší vydat se na menší a krásnější pláž Patnem, která je od Anjuny co by kamenem dohodil. Ubytování v chýších je tu levnější a navíc si tu vychutnáte západy slunce osamotě.

Foto: Profimedia.cz

Pláž Patnem v Indickém státě Goa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám