Hlavní obsah

Najatý přítel vám ukáže tajná zákoutí Paříže i Barcelony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sao Paulo

Procházet neznámé město a poznávat kulturu, nasávat zdejší atmosféru je daleko lepší i pohodlnější s někým, kdo zná jeho tajemství a půvabná zákoutí. Pro náročné cestovatele přichází Brazilka Alice Mauraová s geniálním nápadem. Nabízí pro turisty služby "místního přítele". V současné době jeho služby můžete využít v Paříži, Římě, Barceloně, Lisabonu, Portu, Milánu, Florencii, Londýně, Sao Paolu, New Yorku a dalších.

Foto: Profimedia.cz

S najatým přítelem nebo přítelkyní se podíváte nejen k Eiffelovce

Článek

"Když si někdo prohlédne Eiffelovu věž a Louvre, chce třetí den v Paříži dělat už něco jiného. Může si najmout "místního přítele", který mu ukáže různé zajímavé věci," vysvětluje podnikavá Alice Mouraová, která vytvořila internetovou stránku "najměte si místního přítele".

Foto: Profimedia.cz

"Když jsem ji tvořila, měla jsem na mysli hlavně cestovatele. Ale mnozí klienti jsou starší lidé, kteří mají rádi osobní služby. Jsou také rodiny, které nemají rády organizované okružní cesty městem, a mladí lidé zase chtějí poznat moderní věci," řekla.

Alice založila internetovou stránku www.rentalocalfriend.com, když žila v Londýně a když ji jedna čtenářka jejího blogu požádala, aby provedla městem a ukázala jí místa, kudy tradiční cesty turistů nevedou.

Cena "místního přítele" na čtyři hodiny je různá podle měst : v Miláně stojí v přepočtu 2080 Kč, v Riu de Janeiru 1617 a v San Francisku už 1890 Kč.

Foto: Profimedia.cz

Tato služba už dnes funguje v 15 městech, mimo jiné v New Yorku, Barceloně, Šanghaji nebo v Dillí. K dispozici je 27 "místních přátel", kteří hovoří přinejmenším anglicky a navrhují okruhy šité na míru: na Havaji je jím mistr v surfování, v Paříži jedna umělkyně, v Berlíně lékař a v Buenos Aires novinář.

Pro "místního přítele" je to taková dodatečná práce, uživit se z toho nedá, upozorňuje Alice Mouraová.

"Je to spíše pro rozptýlení než pro vydělání nějakých peněz," říká a dodává, že v praxi se už nejednou stalo, že z místního přítele se postupně stal skutečný přítel.

Foto: Profimedia.cz
Přečtěte si také: Naturisté jezdí k moři jen s kufříkem
Na první pohled naturisty od jiných turistů nerozeznáte. Mají na sobě bundy, trika, kalhoty a sukně. Jen bagáže, kterou štosují do autobusových podpalubí, bývá o něco méně. Na plážích a v kempech si vystačí s holou kůží. Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Najatý přítel v Paříži

Půldenní pěší výlet (4 hodiny)

skupina do 3 osob za 2080 Kč

každá další osoba navíc 468 Kč

Celodenní pěší výlet  (6-7 hodin)

skupina do 3 osob za  2860 Kč

každá další osoba 780 Kč

Najatý přítel v Londýně

Půldenní pěší výlet (4 hodiny)

skupina do 3 osob za 2400 Kč

každá další osoba 600 Kč

Celodenní pěší výlet (6-7 hodin)

skupina do 3 osob za  3600 Kč

každá další osoba 900 Kč

Najatý přítel v Barceloně

Půldenní pěší výlet (4 hodiny)

skupina do 3 osob za 1950 Kč

každá další osoba 468 Kč

Celodenní pěší výlet  (6-7 hodin)

skupina do 3 osob za 2600 Kč

každá další osoba 780 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám