Hlavní obsah

Češi se vrací do minulosti, pobyty ROH jdou na dračku

Novinky, Lucie Poštolková

Zájezdy do minulosti v rytmu ROH zažívají renesanci. Češi si našli novou zábavu a po dvaceti letech opět jezdí na rekreace ROH do Tatranské Lomnice ve Vysokých Tatrách, přímo do hotelu Morava, kde se natáčel kultovní film Anděl na horách. Program tradičně začíná seznamovacím večírkem, nechybí ranní rozcvičky, hromadné výlety a opékání buřtů.

Článek

Ráno začíná v sedm hodin budíčkem, v každém patře se z reproduktorů rozezní budovatelské písně. Před hotelem už čeká sportovní referent na ostatní, aby mohli začít den pěkně s rozcvičkou.

Přes den se pořádají brigády nebo se jezdí na výlety do Popradu, Tatranské Lomnice, na Štrbské a Skalnaté pleso, do Červeného kláštera, na Spiš - spišský okruh, do Polska, Pienny a Kežmarku. Odvážnější mohou splavovat na vorech Dunajec.

Na každý večer je pro hosty připraven společný program. Nechybí seznamovací večírek, přednáška člena horské služby Edy Česrnického a také se promítají filmy jako Anděl na horách, Dovolená s Andělem nebo Homolka a Tobolka.

Hotelem znějí známé písně, ale i místní hymna, kterou se účastníci učí během pobytu. Od půl osmé do osmi se hrají v místním rozhlasu písničky na přání. Sportovci ocení lekce jógy.

Trampské duše zavzpomínají u opékání špekáčků. Nadšenci průvodů se budou moci během jarních pobytů vydat do těch prvomájových. Na podzim je připravena pravá tatranská zabijačka. Hosté se nemusí o nic starat, od toho tu mají sportovního a kulturního referenta.

Ubytování s polopenzí vyjde na 4690 Kč pro dospělého (od 15 let) a 3990 Kč zaplatí senioři nad 50 let. Děti do pěti let jsou zdarma, jinak zaplatí 2990 Kč.

Pobyty v duchu ROH probíhají v dvouhvězdičkovém hotelu Morava už od roku 2007. Letos na zájezdy ROH připadají už jen dva termíny v září, a to 11. až 18.9. a 18. až 25. 9. 2010.  Pobyty bývají dopředu vyprodané. Jezdí sem lidé z celé České republiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám