Hlavní obsah

Festivaly na sjezdovce v Alpách - kombinace posledního sněhu, slunce i hudby

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhou a poměrně tuhou zimu střídá teplé počasí a s ním spojené oslavy příchodu jara. Ale na alpských sjezdovkách stále leží dostatek sněhu. Lyžařská střediska připravují hudební koncerty a různé festivaly na zakončení letošní sezóny. Podívejte se na sedm tipů magazínu Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zermatt

Článek

Zermatt ve Švýcarsku, 13.-17. dubna

Zermatt Unplugged se jmenuje hudební festival, který láká diváky přímo pod mohutný Matterhorn. Vystoupí zde přední popoví umělci jako je Suzanne Vega, Lionel Richie, Billy Idol a Alanis Morissette. Vstupné se pohybuje od 1550 korun. Více informací najdete na stránkách www.zermatt.ch.

Foto: Profimedia.cz

Zermatt

Courmayeur v Itálii, 5. dubna

Lyžařské středisko Courmayeur v italské oblasti Aosta připravilo na Velikonoční pondělí tradiční Paquerette Antiques Festival, kdy místní řemeslníci prodávají podél hlavní ulice Via Roma své výrobky. Kromě nábytku, hraček či sošek si návštěvníci mohou poslechnout i folkové kapely.

Foto: Profimedia.cz

Severozápadní svahy Val Veny jsou na slunci až odpoledne, tratě jsou náročnější, a tak vyhovují i nejpokročilejším sportovcům.

Mayrhofen v Rakousku, 5.-10. dubna

V rakouském Mayrhofenu si připravili Snowbombing festival, který oslaví příchod jara v tanečním stylu. Mezi přední hvězdy festivalu patří FatBoy Slim, Editors, Doves a The Enemy a mnoho dalších. Více najdete na stránkách www.snowbombing.com.

Foto: Profimedia.cz

Mayrhofen

Ischgl v Rakousku, 1. května

Lyžařské středisko Ischgl v Rakousku připravilo na 1. května koncert Alicie Keys ve výšce 2300 metrů nad mořem. Jednorázové vstupné i s jízdenkou na vlek vyjde na 1950 korun, s celodenním skipasem pak na 2600 korun. Více informací najdete na stránkách www.ischgl.com.

Foto: Profimedia.cz

Ischgl

Villars ve Švýcarsku, 12.-18. dubna

V rodinném duchu oslavují konec zimní sezóny ve Švýcarském Villars. Pro děti je připraven zábavný program i s DJ. Rodiče mohou relaxovat zatím u baru a využít zlevněných skipasů. Další informace najdete na www.villars.ch.

Foto: Profimedia.cz

Villars

Las Arcs ve Francii, 2. dubna

Lyžařské středisko Paradiski, které spojuje areály La Plagne a Les Arcs, zakončí sezónu festivalem Ventilo. Potěší především fanoušky taneční hudby jako je reggae a ska. Vstupné vyjde na 390 korun. Informace najdete také na stránkách www.lesarcs.com.

Foto: Profimedia.cz

Las Arcs

Val d'Isere ve Francii, 19.-22. dubna

Pokud dáváte přednost filmovým festivalům před hudebními, tak pro vás máme festival dobrodružných filmů The Adventure and Discovery Film Festival. Jedenáct dobrodružných snímků se zaměří hlavně na extrémní sporty jako je horolezectví, potápění, cyklistika a podobně. Ochutnávku thrillerů najdete na stránkách www.valdisere.com.

Foto: Profimedia.cz

Val d'Isere

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám