Hlavní obsah

O víkendu se v Praze uskuteční cestovatelský festival

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 20. - 21. března se koná v Praze festival Kolem světa. Na programu jsou nejen cestovatelské projekce a přednášky, ale také exotické tance. Chybět nebudou pořady o Galapágách, Falklandských ostrovech, Madeiře, Albánii, Švédsku, Holandsku, Norsku a mnoha dalších místech.

Foto: Jan Rychetský, Právo

Mezi pořady nebude chybět ani příspěvek o Tibetu.

Článek

Program festivalu Kolem světa začíná v sobotu přednáškami v 9.30 hodin. Ve třech sálech budou během víkendu probíhat nejen cestovatelské přednášky, ale jsou připraveny také exotické tance.

Návštěvníci se mohou těšit na tanec velkého čínského draka nebo tradiční obřadní tanec slavné balijské tanečnice I Gusti Agung Ayu Oka Partini. Pořady jsou doprovázeny fotografiemi, diapozitivy, videoukázkami a emotivní hudbou.

Tibet, Aljaška i Safari

V programu festivalu se objeví takové speciality jako jsou Galapágy, tučňáci na Falklandských ostrovech, Safari v Serengeti, Trabantem napříč Afrikou, Vlakem do Hongkongu, Malý Tibet, Aljaška a západní Kanada nebo nejvyšší vrcholy jihoamerických And.

Záštitu nad festivalem převzali primátor hlavního města Prahy Pavel Bém a cestovatel a spisovatel Miloslav Stingl. Další informace o programu najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám