Hlavní obsah

Pro turisty otevřou v Německu dům postavený vzhůru nohama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Turisté si budou moci již brzy prohlédnout dům postavený na hlavu v pravém slova smyslu. V německém městě Gettorf postavili bizarní stavbu na špičatou střechu, kterou museli vyztužit ocelovými nosníky. Kuchyň, koupelna, obývák i ložnice jsou tu vzhůru nohama, uvedl list Daily Mail.

Článek

Autory neobvyklé stavby jsou místní tesař Gerhard Mordhorst a jeho kolegové Gesellse Splettstober a Manfred Kolax.

"Byla to pro nás výzva," řekl Mordhorst. "Pořád musíte myslet zrcadlově." Svoje dílo označili ze nejbláznivější věc, o kterou je někdo požádal. S nápadem totiž přišel podnikatel z Hamburku Dirk Oster.

Foto: Profimedia.cz

Na záchodě se tady trůnit nedá

Jako nejzáludnější se podle nich ukázala stavba koupelny, a to kvůli takovým věcem, jako je například sprcha.

Do "stropo-podlahy" v celém domě museli autoři připevnit na 50 věcí, například postel, stůl, mikrovlnnou troubu nebo obrazy. Z nábytku dělala větší problémy těžká šatní skříň se zrcadlem.

Foto: Profimedia.cz

Dům obrácený na střechu se stal okamžitě lákavou atrakcí

Muži strávili na svém díle celé měsíce. Vypracovali každý detail a dokonce použili jehlu a nit, aby upevnili ložní prádlo na své místo.

Bláznivý dům, který bude veřejnosti otevřen koncem března, se tak zařadil mezi další neotřelé architektonické výstřelky. [celá zpráva].

Reklama

Související články

Osm nejneobvyklejších letišť na světě

Na světě existují tisíce různých letišť, ale některá jsou naprosto výjimečná svým umístěním. Můžete přistávat na ledu, ve sněhu, na písku, ale i do vody....

Výběr článků

Načítám