Hlavní obsah

Běžecká trasa Kohútka – Kasárna bude možná zasněžená až do Velikonoc

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kohútka (Východní Morava)

V některých částech republiky pomalu ustupuje lyžařská sezóna, zejména běžkaři opouští tratě kvůli pozvolnému odtávání. Ale na trase Kohútka - Kasárna na Javornickém hřebeni panují dobré sněhové podmínky. Díky profesionálně strojově upravené trati zde vydrží sníh pravděpodobně až do Velikonoc.

Článek

„Letos poprvé jsme na trať nasadili novou rolbu zakoupenou za podpory fondů Evropské unie v rámci projektu I. Slovensko – české infocentrum Kohútka a ukázalo se to jako krok správným směrem. Úpravou trasy jsme totiž dosáhli zhutnění sněhu a tím jeho delší odolnosti proti tání," uvedl Martin Drábek, předseda občanského sdružení Sport Centrum Kohútka, které rolbu zakoupilo a provozuje.

"Zaznamenali jsme nárůst milovníků běžeckého lyžování, kteří začali upravené trasy ve větší míře využívat, množí se i jejich pozitivní ohlasy,“ dodává Drábek.

Na trati leží 20 až 80 cm kvalitního sněhu

Trasy budou nadále upravovány pravidelně každý týden, dokud to počasí dovolí, popřípadě po vydatnějším sněžení. „V současné době tu máme od 20 do 80 centimetrů kvalitního sněhu a vypadá to, že vydrží minimálně do Velikonoc,“ doplnil Drábek.

Přímo ve výchozím bodě běžecké tratě, ve Ski Centru Kohútka, kde je od ledna v provozu nová čtyřsedačková lanovka, platí od 8. března mimosezónní ceny. Například denní jízdenka zde nyní místo 430 korun stojí 380, děti do 12 let platí 280 místo dosavadních 320 korun. Sněhové podmínky jsou stále velmi dobré.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám