Hlavní obsah

Areály byly o víkendu většinou plné, lyžaři mají dobré podmínky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kombinace poměrně pěkného víkendu a jarních prázdnin znamenala pro většinu lyžařských areálů rušný víkend. Na svazích je kvalitní sníh a vleky jsou v provozu. Dobré podmínky mají i běžkaři.

Článek

Větší zájem lyžařů registrují například východočeská horská střediska, kam podle provozovatelů nyní více jezdí rodiny s dětmi. Na hřebenech Krkonoš a Orlických hor je okolo 90 centimetrů sněhu a na svazích leží přes metr sněhu. O víkendu bylo navíc poměrně pěkné počasí.

Tisíce lidí vyrazily na běžky

Rušno bylo i v zimních střediscích Jizerských hor a západních Krkonoš, přesto se u vleků a lanovek čekalo v průměru jen kolem deseti minut. Do běžeckých stop tam vyrazily tisíce lidí, jen na jizerské magistrále mají běžkaři k dispozici 170 kilometrů.

Kilometry tratí jsou pro běžkaře upraveny i v Krušných horách, na svazích tam leží kolem metru sněhu. I přes množství lidí i zde byly fronty u vleků a lanovek jen minimální.

Plno i v menších střediscích

V plném proudu je sezóna i na jihu Čech, kde se lyžovalo ve větších i menších střediscích. Běžkaři pak vyrazili na upravené tratě. Několikátý týden v řadě bylo plno i ve středočeských areálech. Podobná situace byla i v areálech ve Zlínském kraji a na Vysočině.

Spokojeni s návštěvností byli většinou i provozovatelé areálů v Beskydech a Jeseníkách. Například do nejvýše položeného jesenického střediska na Ovčárně ale mnoho lidí nejezdí. Důvodem je to, že se dá nyní lyžovat i v nižších polohách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám