Hlavní obsah

Muzeum sexu na Manhattanu představuje i Obamovy kondomy

Novinky, Lucie Poštolková

Gumy: Život, historie a boj kondomů - tak se jmenuje výstava, která se koná v Muzeu sexu na Manhattanu. Je celá věnována této malé věci, která v sexu znamenala revoluci a zachránila spoustu životů po celém světě. Ale výstava není jen výchovná, ale i, jak jinak u kondomů, lehce provokativní. Mezi exponáty jsou k vidění i Obamovy kondomy.

Článek

„Tato výstava je zábavná, hravá a barevná, ale hlavně výchovná. Lidé, kteří odtud odejdou budou vědět víc o tom, jak chránit sebe a své blízké," popisuje výstavu Sarah Forbesová, kurátorka výstavy.

Návštěvníci výstavy se dozví, jak se prezervativy dělají či testují. Poznají různé neuvěřitelné materiály: od kousků plátna po zvířecí střívka, rybí blány, gumu, latex až po dnešní polyuretan.

Vtipné obaly na kondomy

"Velcí designéři jako například Marc Jacobs propůjčili jména obalům na kondomy. Mohou být hravé, vtipné, či politicky laděné. V muzeu jsou k vidění například Obamovy kondomy," dodává Forbesová.

Muzeum sexu na Manhattanu je otevřeno od 11 do 18.30 hodin kromě soboty, kdy se zavírá až ve 20 hodin. Nachází se na 233 Páté evenue a přístupné je pouze osobám starším 18 let. Vstupné je 276 korun, pro studenty a seniory pak 256 korun.

Přečtěte si také:
Dolomity na dosah rukyStačí tu jen natáhnout ruku před sebe a dotknout se hor. Slunce na nich ukazuje svou sílu. Skiareál Passo Role v italské provincii Trentino je ideální pro rodiny s nejmenšími dětmi a teenagery milující adrenalinovou jízdu.Více se dočtete ve Víkendu, páteční příloze deníku Právo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám