Hlavní obsah

Buggy rollin: adrenalinová jízda jen pro otrlé

Novinky, Lucie Poštolková

Buggy rollin je adrenalinový sport, který vybízí jen otrlé jedince. Díky speciálnímu obleku s 31 kolečky si může jezdec vyzkoušet nezapomenutelnou jízdu v leže nebo na všech čtyřech.

Článek

Na obleku je umístěno 31 koleček, podobných jako na in-line bruslích. Jsou rozmístěny  na kloubech, zádech i na břiše - jezdec může jezdit v různých pozicích. Například na všech čtyřech, na zádech či na břiše. V obleku adrenalinoví jezdci dosahují až 96 km/hod.

Foto: Profimedia.cz

Přes internet je zatím možnou koupit pouze kolečka na kolena.

S buggy rollingem přišel francouzský konstruktér Jean-Yves Blondeau, známý taky jako Rollerman.

"Při oblékání buggy rollin přepnu tlačítko v hlavě. Když máte nos deset centimetrů od země, cítíte daleko intenzivněji 60 nebo 70kilometrovou rychlost. Vidíte trhliny na dlažbě, psi jsou pro vás monstrum. Třesete se při každé nerovnosti, musíte se plně soustředit na svou dráhu," píše Blondeau na webových stránkách.

Oblek zkonstruoval jako součást závěrečné práce "Systémy, které zdůrazňují vjemy způsobené přesunutím těžiště člověka, ve vztahu k vesmírnému cestování“ na známé designérské škole Olivier de Serres v Paříži.

Foto: Profimedia.cz

Na výzkumu pracoval 6 měsíců, první měsíc trvala syntéza a dva měsíce vytvářel prototyp.

Na výzkumu pracoval šest měsíců, první měsíc trvala syntéza a dva měsíce vytvářel prototyp. Následující rok tajně psal patent, který byl publikován v červnu 1995.

Od té doby vzniklo šest dalších generací obleku buggy rollin, které jsou bezpečnější a pohodlnější. Dva z nich jste mohli vidět ve scéně filmu Yes Man z roku 2008, kde hlavní roli ztvárnil Jim Carry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám