Hlavní obsah

Pražská botanická zahrada v Tróji láká na noční prohlídky

Botanická zahrada v pražské Troji zahájí v pátek 8. ledna večerní prohlídky tropického skleníku Fata Morgana. Informovala o tom mluvčí zahrady Marcela Uhlíková. Zájemci mohou noční atmosféru skleníku okusit až do konce března vždy v pátek od 19 hodin. Ke vstupence navíc dostanou poukázku na degustaci vína z místní vinice.

Článek

„Noční prohlídka má nenapodobitelnou atmosféru. Některé květiny rozkvétají jen v noci. V tuto dobu se probouzejí také noční motýli nebo drobné tropické žáby, které prohlídku doprovázejí svým kvákáním,“ řekla Uhlíková.

Prohlídky budou trvat asi hodinu a čtvrt až hodinu a půl. Zahrada zájemcům doporučuje, aby se předem objednali e-mailem na pruvodci@botanicka.cz nebo u Evy Vítové na telefonním čísle 603 582 191. Kapacita prohlídky je omezená, do jedné výpravy se vejde asi 20 lidí.

Kvetou jen v noci

Dospělí návštěvníci za prohlídku zaplatí 150 Kč, studenti a děti od pěti do 15 let polovinu. Dospělí dostanou navíc poukázku na degustaci tří vzorků vína z vinice svaté Kláry, která je součástí zahrady. Děti obdrží drobný dárek.

Skleník Fata Morgana se nachází na jižním svahu trojské stráně nedaleko pražské zoologické zahrady. Stavba s esovitým půdorysem je zapuštěna do skalnatého terénu.

Interiér skleníku je rozdělen do tří samostatných částí s rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, v nichž se návštěvník seznámí například s flórou Mexika a Jižní Ameriky, Madagaskaru, Afriky, Austrálie a Oceánie.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám