Hlavní obsah

Skákání na posteli v hotelu má stále více fanoušků

New York

Internetové stránky se plní roztodivnými fotografiemi i videozáznamy, jak hoteloví návštěvníci skáčou na postelích po celém světě. Ze zábavy několika desítek lidí se stal fenomén, který si získává stále více fanoušků.

Článek

Stále více v kurzu jsou kreativní snímky lidí, kteří se fotí při skákání na posteli v hotelových pokojích. Své kreace pak nahrávají na internet v podobě fotografií a videozáznamů. Podobnou zálibu mají lidé fotografující vlaky a letadla (šotouši a spotteři). Své úlovky také zveřejňují na internetu.

Americká televizní stanice Fox News nedávno poznamenala, že na populární stránce pro sdílení fotografií Flickr je přes 17 000 snímků, na nichž se lidé v hotelových pokojích vznášejí ve vzduchu v roztodivných pózách - někdo třeba napodobuje let Supermana, jiný zase drží v rukou noviny a telefonní sluchátko, jako kdyby si vyřizoval hovor u ranní kávy.

Pořízení snímku není jednoduché

Nový "sport" se před několika lety zrodil díky jedné webové stránce, která nabízí vyhledávání a rezervace hotelů. V současnosti již její blog, jenž se skákání na hotelových postelích věnuje, registruje stovky příspěvků. "Nejsem fanoušek rodinných dovolených v superturistických místech, jako je Disney World. Když jsem se v jednom octnul, musel jsem se nějak zabavit," uvedl jeden ze skokanů, který na stránku zaslal svůj příspěvek.

Podle stanice Fox News přitom pořízení dobrého snímku není vůbec jednoduché. Lidé musí pečlivě umístit kameru a nastavit časovou spoušť tak, aby je zachytila ve vzduchu nad postelí. Ve tvářích skokanů se rovněž často mísí zděšení s radostí, uvedla stanice. Fotky jsou podle ní nejzajímavější tím, co říkají o osobnosti skákajícího.

Důležitá je hlavně zábava

Televize nicméně citovala odborníky, podle nichž tato stále rozšířenější zábava vlastně není nic nového. Jde o variantu focení se při skákání před slavnými uměleckými díly, které se na internetu šíří již řadu let, uvedl například Dan Costa z časopisu PCMag.com. "Liší se to nějak od toho chlapíka, který tancuje tentýž tanec na různých a exotických místech po celém světě?," podotkl zase jeho kolega Lance Ulanoff.

Skokany ale zřejmě podobné problémy netrápí. Podle popisků, kterými doplňují své roztodivné výtvory, je pro ně důležitá hlavně zábava, o kterou očividně nemají nouzi. A už George Bernard Shaw poznamenal, že velkou výhodou hotelových pokojů je, že jsou skvělým útočištěm před životem, který člověk vede doma.

Reklama

Související témata:

Související články

Češi propadli spotteringu

Přistávací dráhy malých i velkých mezinárodních letišť se stávají často cílem výletů rodin i jednotlivců. Za plotem trpělivě vyčkávají na obří stroje i hodiny,...

Kam v Praze na brusle i za špatného počasí

Ačkoli počasí zimním radovánkám zrovna nepřeje, na kluziště a kryté zimní stadiony se dá vyrazit kdykoliv. V centru Prahy se dokonce otevřelo kluziště pro...

Výběr článků

Načítám