Hlavní obsah

Prohlídky v poklusu jsou novým hitem pro turisty v Londýně

Novinky, Lucie Poštolková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýn má novou turistickou atrakci, jmenuje se City Jogging Tours. Jde o prohlídky města za běhu. Britská metropole se jí může pyšnit teprve od srpna, ale dát říct, že už je pěkně zaběhnutá. Mnoho turistů se viditelně něco rádo dozví a přitom si i zaběhá, ostatně zřejmě toho tak i víc stihnou, než obvyklou pomalou chůzí po památkách.

Článek

Nemusíte být zkušeným běžcem, abyste si jogging užili - prohlídky jsou uzpůsobené na míru každému, od „pozvolných běžců“ až po ty, kteří běhají pravidelně. Výletů se neúčastní jen turisté, ale i sami Londýňané si užívají nový pohled na město.

"Nikdy předtím jsem o tom neslyšela, ale ten nápad se mi zalíbil. Myslím si, že by si to mělo vyzkoušet víc lidí," řekla Sára, americká turistka, která si jogging vyzkoušela v Londýně. Sáře se hlavně líbí myšlenka zdraví a ekologického způsobu prohlídky města.

Jak spojit cestování a běhání

S nápadem městského joggingu přišla nadšenkyně běhání Hope Slolyová. Založila společnost v srpnu a nyní nabízí šest různých výletů po Londýně.

"Začali jsme s projektem v srpnu. Od té doby máme stále velký úspěch. Lidé si chtějí zaběhat více v létě, ale teď máme skupinu lidí a běháme za každého počasí," vysvětlovala zakladatelka Hope Slolyová, která se zajímá o cestování i jogging.

Okruhy na šest i dvanáct kilometrů

Jedna z lehčích tras je šestikilometrový okruh "Londýnské ikony", kdy se turisté podívají na nejznámější pohledy. Okruh zahrnuje Trafalgarské náměstí, London Eye, Big Ben, Parlament, Buckinghamský palác a Westimsterské opatství.

Další prohlídky dosahují až 12 kilometrů a ukazují každý kout města - od kanálů v Camden po námořní historii Greenwiche. Celkem společnost nabízí šest různých okruhů.

Okruhy začínají na 26 librách (754 korun) za osobu, výlety na míru začínají na 38 librách (1100 korun). Turistický jogging je již hitem ve městech jako je New York, Řím a Buenos Aires.

Reklama

Související témata:

Související články

Turisté nejčastěji bloudí v Londýně

V Londýně zabloudí více lidí než kdekoliv jinde. Podle výzkumu je Londýn metropolí, která je nejtěžší pro orientaci. Do první pětky nejkomplikovanějších...

Jak si zpříjemnit babí léto v Británii

Pokud se chystáte na cestu do Londýna nebo jiné části britských ostrovů, máme pro vás tipy, jak si zpestřit tamní pobyt. Pozvánku do muzeí ocení milovníci...

Výběr článků

Načítám