Hlavní obsah

Nejhorší hotely Evropy jsou v Londýně

Novinky, Karolina Zarzycká
Londýn

Ubytování v hotelu si většina z nás představuje jako luxusní nebo přinejmenším přepychové: snídaně na pokoj má být samozřejmostí, čisté ručníky a mýdla v koupelně také, k tomu ochotný personál... Ne všechny evropské hotely ale vyhovují byť jen základním očekáváním svých zákazníků. Nejhůře jsou prý na tom hotely v Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Claridges v Londýně

Článek

Turisté označili londýnské hotely jednoznačně za nejhorší v celé Evropě. Dosáhly nejnižšího hodnocení, jehož se zúčastnilo 2,7 miliónu on-line hlasujících na serveru Trivago.co.uk. K nim se ještě přidalo londýnské letiště Heathrow, které "zvítězilo" mezi nejhoršími letišti světa. Informoval o tom britský deník The Daily Telegraph.

Naopak nejoblíbenější hotely se podle průzkumu nacházejí v Drážďanech. Vůbec nejoblíbenějším z nich je pak pětihvězdičkový hotel Sitess. Na seznamu oblíbenosti se hned za Drážďanami umístila města Bruggy, Boloňa, Salcburk a Benátky. Z Britského království je pak narozdíl od Londýna oblíbený skotský Edinburgh.

Ceny za hotely vzrostly, kvalita služeb ovšem nikoliv,
Sian Williams ze serveru Trivago

Evropské destinace, které se co do úrovně hotelových služeb zařadily hned za Londýn, jsou Amsterdam a Paříž.

Tiskový mluvčí hodnotící společnosti Trivago Sian Williams k překvapivým výsledkům ankety uvedl: "Vlastně se hlasujícím ani nedivím. Když jsem si porovnal ceny za hotely v různých městech Evropy, byl jsem překvapen. Pětihvězdičkový hotel v Londýně stojí kolem 264 liber. A hotel v Drážďanech, který je na stejné úrovni, stál polovinu - v přepočtu 124 liber."

Sian Williams ještě dodal, že i když ceny za hotelové služby vzrostly, úroveň těchto služeb nikoliv.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám