Hlavní obsah

V perníkové chaloupce u Pardubic se s dětmi potkají duchové a strašidla

Novinky, Karolina Zarzycká
Kunětická hora

Žila, byla ježibaba ve své chaloupce. A ta chaloupka nebyla obyčejná, nýbrž perníková. Nachází se pod hradem Kunětická hora v okrese Pardubice. O svátečním dni 17. listopadu se zde od 9 hodin budou slétat strašidla na pohádkový Den duchů. Mohou sem přijet děti s rodiči v maskách z celého Česka.

Článek

Výletní místo se nachází na území Perníkového hejtmanství v přírodním areálu nedaleko hradu Kunětická hora, přímo na Labské cyklotrase. V Pohádkovém areálu je informační centrum, turistická ubytovna U Perníkové chaloupky a Muzeum perníku a pohádek.

Návštěvníci mohou posedět u Ohniště pro dvanáct měsíčků, na Vyhlídce na Smolíčkova jelena, prohlédnout si Mrazíkovy saně, Úl pro včelku Máju, Domečku, otoč se! a Vězení pro zloděje perníku.

Každý návštěvník, který po prohlídce Muzea perníku absolvuje cestu strašidelným lesem uvnitř budovy, zaklepe, pozdraví a poprosí, obdrží v Perníkářské dílně Ježibaby lahodný medový perníček.

Bude se moci i podívat pod pokličku výroby staročeských dekorativních perníků pečených ve vyřezávaných formách a dozvědět se tak mnoho zajímavého o tomto starém a částečně zapomenutém řemesle našich předků. Pro návštěvníky je připravena loutková pohádka.

Zábavný den v pohádkovém areálu u Perníkové chaloupky připravili provozovatelé Informačního centra děda Vševěda za pomoci agentury Karneval z Prahy, Muzea strašidel Pelhřimov, Muzea strašidel Plzeň a chrudimského divadla Ahoj. Účast přislíbily i pohádkové bytosti z Kačenčiny říše.

Program Perníkové chaloupky

  • 7. 12. 2009: Hrdý Budžes
  • 15. 12. 2009: Janek Ledecký a Nosticovo kvarteto
  • 31. 1. 2010: Víš přece, že neslyším, když teče voda
  • 3. 2. 2010: Můj báječný rozvod
  • 13.02.2010: O lásce
  • 18.03.2010: Radůza
  • 11.05.2010: Shirley Valentine

Slavnostní maškarní rej v úterý 17. listopadu začíná v 9 a končí v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám