Hlavní obsah

Místo rozvodu odjeďte na dovolenou, láká agentura v Indii

– Bombaj

Pokud procházíte manželskou krizí a snad se chcete i rozvést, nepropadejte panice a raději odjeďte na čerstvý vzduch k moři nebo do hor. Indická cestovní kancelář nabízí párům, kterým hrozí rozpad manželství, aby místo k advokátovi odjely společně na dovolenou. Podmínkou je doprovod experta na manželské krize.

Foto: Profimedia.cz

"Snažíme se páry posílat na místa, kde ještě nikdy nebyli, kde není mnoho lidí a kde není nikdo z jejich rodiny," upřesňuje Thakker. Foto: Město Udžajpur, známé jako "Benátky východu"

Článek

Agentura KV Tours and Travels v Bombaji přišla s nabídkou "rozvod a turistika", jejímž cílem je smířit páry, jejichž vztah se rozkládá. "Chceme vrátit manželské páry, které se vydaly na cestu rozvodu, zase na cestu společnou," uvedl její ředitel Vidžeš Thakker.

Pozoruhodná nabídka platí již asi měsíc a dosud jí využilo na tucet párů. Kancelář nabízí různé typy zájezdů, od týdenního pobytu v horském středisku za 35 000 rupií (asi 5700 Kč) po dražší cestu do zahraničí.

"Snažíme se je posílat na místa, kde ještě nikdy nebyli, kde není mnoho lidí a kde není nikdo z jejich rodiny," upřesňuje Thakker.

Manželský poradce, který páry doprovází a kterého přiděluje přímo agentura, jež má dohodu s hoteliéry, má za úkol povzbuzovat manžely, aby překonali své rozpory a začali znovu.

V Indii je manželství pokládáno za základ státu

V Indii, kde je manželství stále pokládáno za jeden ze základů státu, je jedna z nejnižších měr rozvodovosti ve světě. Ztroskotává zde v průměru jedno manželství ze sta, zatímco ve Spojených státech je to každé druhé.

Rozvodovost však roste, zejména ve velkoměstech. "Ve městech, jako jsou Dillí, Bombaj nebo Bengalúru, kde se životní úroveň obyvatel zlepšuje, se rozvod stává stále běžnější," přisvědčuje Hasan Anzar z právnické agentury specializující se na rozvody ANZ Lawz v Dillí.

Ve městě mají ženy přístup k lepšímu vzdělání a často chodí do zaměstnání. To jim dalo finanční nezávislost a změnilo jejich nároky, zdůrazňuje Hasan Anzar. Také roste počet manželství z lásky oproti tradičním dohodnutým manželstvím.

Čtyřicetiletý ředitel cestovní kanceláře Vidžeš Thakker, již 18 let šťastný otec rodiny, soudí, že týdenní pobyt stačí k tomu, aby rozhodl o budoucnosti páru, který má problémy.

Dovolená jako druhé líbánky

"Neměníme osud lidí, chceme jen, aby tuto dovolenou prožívali jako druhé líbánky," prohlašuje. Na svůj nápad přišel, když sledoval, jak se před rokem a půl rozváděl jeden jeho příbuzný.

S novým druhem rekrace přišel v době, kdy sektor turistiky v Indií trpí světovou ekonomickou krizí. Počet zahraničních turistů v zemi také klesl po teroristických útocích v Bombaji loni v listopadu.

Reklama

Související články

Indie má také svůj Tibet

Zemí zvanou Střecha světa nedávno zacloumaly největší nepokoje za poslední dvě desetiletí. Tibeťané se odchýlili od nenásilí a bouří se proti Číňanům....

Srí Lanka je rájem nejen pro fotografy

Málokde je na tak malé ploše prostředí natolik rozmanité, jako na Srí Lance. Tropické pobřeží, deštné pralesy, středomořské klima i vegetace v horách.

Výběr článků

Načítám