Hlavní obsah

Hrad Křivoklát bude v obležení netopýrů

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Křivoklát, Beroun

Nejen rytíři a bílé paní jsou stálými obyvateli hradů a zámků. Hrad Křivoklát na Berounsku v sobotu 5. září propůjčí své prostory vpravdě strašidelným, ale přesto roztomilým létavcům, netopýrům.

Foto: Archiv, Právo

Hrad Křivoklát

Článek

Na hradě Křivoklát se do prostor bývalého pivovaru o sobotním večeru sejdou všichni milovníci a obdivovatelé živých netopýrů při takzvané Netopýří noci. Návštěvníci mají jedinečnou možnost zblízka si prohlédnout a poznat detaily jedinečných savců.

Na programu bude povídání o životě netopýrů spojené s promítáním, vysvětleno úskalí soužití netopýrů s lidmi. Budou se demonstrovat živí netopýři, proběhnou ukázky výzkumných metod těchto savců - odchyt do sítí, poslech létajících netopýrů ultrazvukovým detektorem.

Obzvláště děti (a nejen ony) se mohou těšit na hlazení a krmení ochočených, trvale handicapovaných netopýrů. Budou se konat také netopýří hrátky.

Vstupné je dobrovolné, akci pořádá Chráněná krajinná oblast Křivoklátsko ve spolupráci s NPÚ, správou státního hradu Křivoklát.  

Z dalších akcí plánovaných na hradě Křivoklátě

Reklama

Výběr článků

Načítám