Hlavní obsah

Užijte si babí léto na víkendovém výletě s dětmi

Novinky, Kamila Mouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přicházejícím podzimem, který s sebou přinesl chladnější počasí, mnoho z nás jen smutně vzpomíná skvělé zážitky z dovolených. Obzvlášť děti by si namísto učení jistě rády prodloužily prázdniny. Vyhovte jejich přání a užijte si poslední teplejší dny naplno. Připravili jsme pro vás výběr několika aktivit, u kterých se nebudete nudit ani vy. Přitom nemusíte překročit hranice republiky.

Článek

Například plavba parníkem je dobrý tip, jak si milovníci zvířátek mohou zpestřit svůj výlet do pražské Tróje. Parník vyplouvá z Rašínova nábřeží mezi Palackého a Jiráskovým mostem v 9:30, 12:30 a 15:30. Do 13. září jezdí denně, od 14. pouze v sobotu, neděli a o svátcích.

Na vlnách Vltavy se pohupujete přes hodinu, než dorazíte k bráně Zoo. Na webových stránkách Pražské paroplavební společnosti je možné stáhnout si i tištěného průvodce, v němž se dozvíte něco o historii památek, kolem kterých proplujete. Děti do tří let se mohou svézt parníkem zdarma.

Výprava do minulosti země

Velkolepou podívanou připravil pro zájemce o naši dávnou historii nově otevřený Dino park v Ostravě. Dominantou parku je rozlehlý areál s exponáty dinosaurů, kteří jsou naaranžováni do prostředí, ve kterém kdysi žili.

Dalším lákadlem pro malé i velké návštěvníky je 3D kino, kde se v současnosti promítá film Příběh mláděte. Zvídaví paleontologové se dozví více informací z tohoto oboru v pavilonu se skutečnými artefakty z dávných dob od starohor až po dnešek.

Park má otevřeno každý den od 9:00 do 19.00.Dino Parky najdete i ve Vyškově a Plzni. [celá zpráva]

Zvířata africké divočiny

Abyste je mohli zahlédnout nemusíte až na černý kontinent, ale stačí když se zajedete podívat Zoo ve Dvoře Králové. Proslavená africká safari se otevírá pouze v letní sezóně, která by měla letos trvat až do konce září.

Jízdu po safari zajišťuje patrový bus, v němž Vám vyškolený řidič poskytne výklad o zdejších zvířatech, kterých tu žije na dvě stě. Během dvacetiminutové jízdy můžete obdivovat volně pobíhající antilopy, zebry, nosorožce či domorodý skot watusi.

Pokud jste milovníci netradičních zážitků, můžete si safari projet i za soumraku, což se Vám nepoštěstí jinde v Evropě. Safari busy vyrážejí na noční pouť pouze o víkendu pravidelně v 19.30 a 21.30.

Vyzkoušejte si pavoučí život

Jestli máte v plánu návštěvu Orlické hory nebo jejich okolí, potěšte sebe i své děti trochou adrenalinu. V malebné vísce Říčky si můžete vyzkoušet pavoučí život. Nachází se zde nejdelší lanové centrum v kraji s celkem 37 překážkami. O bezpečí své, ani svých dětí, nemusíte mít obavy.

Na místě vám zapůjčí veškeré vybavení, včetně helmy a proškolí Vás některý z lektorů. Pak už zbývá jen protáhnout svaly a s úsměvem do výšin. V září má lanové centrum otevřeno denně od 10 do 18 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Tipy na krátké víkendové výlety

Co s načatým létem? Pokud máte pár volných dní nebo celý víkend, existuje několik zaručených výletů, které nejsou tolik drahé a časově náročné. V České...

Výběr článků

Načítám