Hlavní obsah

Hrad Točník se pro veřejnost uzavírá, budou na něm filmaři

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Točník

Výletníci, kteří si naplánovali návštěvu hradu Točník a ještě to letos v létě nestihli, mají prozatím smůlu. Hrad se ve čtvrtek 20. srpna pro veřejnost uzavírá, budou jej obývat filmaři, kteří zde budou točit ruský film Faust. Točník se znovu otevře 21. října.

Foto: Profimedia.cz

Gotický hrad Točník

Článek

Na hradě Točník se poslední velká akce pro veřejnost konala o víkendu 15. a 16. srpna, kdy zde byly k vidění ukázky šermířských soubojů, dobývání hradu, divadelní představení a umění lučištnické či sokolnické.

Ve dvouměsíčním období od 20. srpna do 20. října bude hrad patřit filmařům, kteří zde budou točit ruský film Faust režiséra Alexandra Sokurova dle předlohy Johanna Wolganga Goetha. Natáčí se ještě na přilehlé louce pod Žebrákem, v Lipnici a na Americe.

"Veřejnosti bude otevřena alespoň přilehlá zřícenina Žebrák, a to do konce srpna každý den a v září vždy o víkendech od deseti do 16 hodin," doplnila informaci kastelánka hradu Točník Anna Zemánková.

"Jediná akce, která byla na Točník naplánována na 19. září - svatováclavská slavnost Václavky - se přesouvá na blízký zámek v Hořovicích."

Reklama

Výběr článků

Načítám